A citromos-kapris-cukkinis tészta elkészítéséhez a tésztát sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, és al dentére főzzük, amíg elkészítjük a mártást.
Ehhez a cukkinit apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben, erős lángon lepirítjuk az olívaolajon. Közben sózzuk, borsozzuk. Ezután hozzáadjuk a kapribogyót, majd a főzővízből átszedjük a serpenyőbe a tésztát, és 1-2 ek tésztafőzővizet is adunk hozzá.
Végül ráreszeljük a citrom héját, ráfacsarjuk a levét, összeforgatjuk, és már tálalhatjuk is.

- Elkészítési idő: 15 perc
Még több okos receptet találsz Fördős Zé legújabb szakácskönyvében. Az Okos receptek A-tól Zé-ig könyvet keresd a Spar csoport kijelölt üzleteiben!
A tésztaételekért nem véletlen bolondulunk, de van más egyszerű, megúszós kaja is a tarsolyunkban. Akár édességeket is készíthettek rapid módon, de komplexebb kajákhoz sem feltétlen kell órákig a konyhában ácsorogni. Erre jó példák az alábbi receptek!
Mexikói húsgolyó steakkrumplival