Húsételek

Citromossertéskarajpisztáciásrépalepénnyel

Citromos sertéskaraj pisztáciás répalepénnyel

Hozzávalók
A karajhoz
4 szelet
sertéskaraj
só, bors
olívaolaj
50 ml
száraz fehérbor
1 db
citrom
150 ml
víz
1 tk
keményítő
hideg vaj
A lepényhez
300 g
sárgarépa
só, bors
2 db
tojás
3 - 4 ek
liszt
0.5 csomag
sütőpor (6 g)
1 tk
őrölt római kömény
1 - 2 marék
pisztácia
1 csokor
újhagyma
1 csokor
petrezselyem
100 ml
víz

Elkészítés
A sárgarépákat lereszeljük, ráütjük a tojásokat, hozzászórjuk a lisztet és a sütőport. Az előzőleg száraz serpenyőben lepirított pisztáciát durvára vágjuk és a répához adjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt római köménnyel. Végül hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát (a zöldjét is!) és a felaprított petrezselymet is. Mehet még bele egy kevés víz, összekeverjük és hagyjuk kicsit állni. Addig elkészítjük a citromos karajt. A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, vagy húslapítóval kilapítjuk. Mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk és egy forró serpenyőben körbepirítjuk. Öntünk hozzá egy kevés fehérbort, belefacsarjuk egy fél citrom levét, aztán mehet bele a vízben elkevert keményítő is. Végül pedig pár kocka hideg vajat dobunk bele és addig rázogatjuk a serpenyőt, míg szép fényes lesz a mártás a beleolvadt vajtól. Pár citromkarika, egy összerottyantás és kész!  Egy forró serpenyőben olajat hevítünk, amiben kisütjük a répalepényeket, oldalankét 2-3 perc alatt.
Mit szólnátok még egy thai garnélás rizstésztához, vagy színesbors-kéregben sült sertésszűzhöz, elképesztő körettel? De persze a desszert sem hiányozhat, csekkoljátok le ezt az újragondolt lúdláb desszertet.

www.streetkitchen.hu

Megmutattuk milyen kajákat készítsetek, ha le akarjátok nyűgözni a kiszemelteteket! Gyors, megúszós és isteni finom randikaják jönnek, próbáljátok ki őket! Kezdjük és sertéskarajjal, de a recept végén találtok még néhány tippet.

Hozzávalók

2 főre
A karajhoz
4 szelet
sertéskaraj
só, bors
olívaolaj
50 ml
száraz fehérbor
1 db
citrom
150 ml
víz
1 tk
keményítő
hideg vaj
A lepényhez
300 g
sárgarépa
só, bors
2 db
tojás
3 - 4 ek
liszt
0.5 csomag
sütőpor (6 g)
1 tk
őrölt római kömény
1 - 2 marék
pisztácia
1 csokor
újhagyma
1 csokor
petrezselyem
100 ml
víz
A sárgarépákat lereszeljük, ráütjük a tojásokat, hozzászórjuk a lisztet és a sütőport. Az előzőleg száraz serpenyőben lepirított pisztáciát durvára vágjuk és a répához adjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt római köménnyel. Végül hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát (a zöldjét is!) és a felaprított petrezselymet is. Mehet még bele egy kevés víz, összekeverjük és hagyjuk kicsit állni. Addig elkészítjük a citromos karajt. A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, vagy húslapítóval kilapítjuk. Mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk és egy forró serpenyőben körbepirítjuk. Öntünk hozzá egy kevés fehérbort, belefacsarjuk egy fél citrom levét, aztán mehet bele a vízben elkevert keményítő is. Végül pedig pár kocka hideg vajat dobunk bele és addig rázogatjuk a serpenyőt, míg szép fényes lesz a mártás a beleolvadt vajtól. Pár citromkarika, egy összerottyantás és kész!  Egy forró serpenyőben olajat hevítünk, amiben kisütjük a répalepényeket, oldalankét 2-3 perc alatt.
Mit szólnátok még egy thai garnélás rizstésztához, vagy színesbors-kéregben sült sertésszűzhöz, elképesztő körettel? De persze a desszert sem hiányozhat, csekkoljátok le ezt az újragondolt lúdláb desszertet.

Ha tetszett a Citromos sertéskaraj pisztáciás répalepénnyel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept