Olcsó ételek és receptek

Citrusosgrillezettcsirkecomb

Citrusos grillezett csirkecomb

Hozzávalók
1 db
narancs
1 db
citrom
2 tk
10%-os ételecet
1 gerezd
fokhagyma
150 ml
extraszűz olívaolaj
1 tk
őrölt koriander
400 g
csirkecombfilé
só, bors
A kuszkuszsalátához
200 g
kuszkusz
340 ml
víz
1 tk
mediterrán fűszerkeverék
120 g
aszalt paradicsom
120 g
magozott olajbogyó
0.5 db
kaliforniai paprika
(120 g/db)
2 csokor
friss petrezselyem
100 ml
extraszűz olívaolaj
80 g
feta sajt
A húshoz

Elkészítés

A citrusos grillezett csirkecomb egy vérbeli nyári grillrevaló. Első lépésként a narancs és a citrom levét kifacsarjuk és egy tálba tesszük – az a lényeg, hogy legalább 150 ml citruslevünk legyen. Hozzáadjuk az ecetet, a reszelt fokhagymát, az olívaolajat és az őrölt koriandert, elkeverjük és beletesszük a húsokat. Lefóliázva legalább 3 órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára berakjuk a hűtőbe. 

A kuszkuszt egy tálba tesszük. Felforraljuk a vizet, amiben elkeverjük a fűszerkeveréket és megsózzuk, majd ráöntjük a kuszkuszra, lefedjük és 7-10 percet hagyjuk állni, hogy beszívja a vizet. A megpuhult kuszkuszhoz keverjük a felcsíkozott aszalt paradicsomot, az olívabogyót, a kb. 0,5 cm-es darabokra vágott kaliforniai paprikát, a finomra aprított petrezselymet, meglocsoljuk olívaolajjal, elkeverjük és a tetejére morzsoljuk a feta sajtot. 

A húsokat bőrrel lefelé a grillre helyezzük. Sózzuk, borsozzuk és percenként forgatva a húst, hőfoktól függően kb. 10 perc alatt készre sütjük. (Célszerű inkább egy közepes hőfokot belőni, mert a nagy hőtől a hús külseje megég, a közepe viszont nyers marad, mivel egy combosabb húsrészről van szó.) A megsült csirkecombot a kuszkuszsalátával tálaljuk. 

grillezett-csirkecomb-mediterran
Citrusos grillezett csirkecomb (Fotók: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: min. 3 óra

Ha túl száraznak érzitek a csikemellet, de mégis maradnátok a kotkodácsoló baromfinál, akkor a comb egy remek választás. Szaftos, húsos rész, amin istenien meg lehet pirítani a bőrt, hogy fűszeres és ropogós legyen. Összeszedtünk nektek pár csirkecomb receptet, ha Zsolti fenti receptje után mégjobban megjönne a kedvetek ahhoz, hogy elkészítsetek egy kis pipicombot.

Barna sörös csirkecomb sütőtökpürével

Fűszeres gofriburger juharszirupos csirkecombbal és málnamajonézzel

Édes-savanyú csirkecomb grillezett ananászos rizssalátával

Joghurtos indiai csirkecomb kelkáposztás-kókusztejes csicseriborsó-raguval

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha nyáron csirkecombot grillezel, szerintem feltétlen próbáld ki ezt a citrusos, frissítő pácot, mert nagyon jó viszonyt ápolnak a csirkének a combjával. Köretként pedig marha jól passzol hozzá ez a szintén könnyű, friss kuszkuszsaláta.

Hozzávalók

2 főre
1 db
narancs
1 db
citrom
2 tk
10%-os ételecet
1 gerezd
fokhagyma
150 ml
extraszűz olívaolaj
1 tk
őrölt koriander
400 g
csirkecombfilé
só, bors
A kuszkuszsalátához
200 g
kuszkusz
340 ml
víz
1 tk
mediterrán fűszerkeverék
120 g
aszalt paradicsom
120 g
magozott olajbogyó
0.5 db
kaliforniai paprika
(120 g/db)
2 csokor
friss petrezselyem
100 ml
extraszűz olívaolaj
80 g
feta sajt
A húshoz

A citrusos grillezett csirkecomb egy vérbeli nyári grillrevaló. Első lépésként a narancs és a citrom levét kifacsarjuk és egy tálba tesszük – az a lényeg, hogy legalább 150 ml citruslevünk legyen. Hozzáadjuk az ecetet, a reszelt fokhagymát, az olívaolajat és az őrölt koriandert, elkeverjük és beletesszük a húsokat. Lefóliázva legalább 3 órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára berakjuk a hűtőbe. 

A kuszkuszt egy tálba tesszük. Felforraljuk a vizet, amiben elkeverjük a fűszerkeveréket és megsózzuk, majd ráöntjük a kuszkuszra, lefedjük és 7-10 percet hagyjuk állni, hogy beszívja a vizet. A megpuhult kuszkuszhoz keverjük a felcsíkozott aszalt paradicsomot, az olívabogyót, a kb. 0,5 cm-es darabokra vágott kaliforniai paprikát, a finomra aprított petrezselymet, meglocsoljuk olívaolajjal, elkeverjük és a tetejére morzsoljuk a feta sajtot. 

A húsokat bőrrel lefelé a grillre helyezzük. Sózzuk, borsozzuk és percenként forgatva a húst, hőfoktól függően kb. 10 perc alatt készre sütjük. (Célszerű inkább egy közepes hőfokot belőni, mert a nagy hőtől a hús külseje megég, a közepe viszont nyers marad, mivel egy combosabb húsrészről van szó.) A megsült csirkecombot a kuszkuszsalátával tálaljuk. 

grillezett-csirkecomb-mediterran
Citrusos grillezett csirkecomb (Fotók: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: min. 3 óra

Ha túl száraznak érzitek a csikemellet, de mégis maradnátok a kotkodácsoló baromfinál, akkor a comb egy remek választás. Szaftos, húsos rész, amin istenien meg lehet pirítani a bőrt, hogy fűszeres és ropogós legyen. Összeszedtünk nektek pár csirkecomb receptet, ha Zsolti fenti receptje után mégjobban megjönne a kedvetek ahhoz, hogy elkészítsetek egy kis pipicombot.

Barna sörös csirkecomb sütőtökpürével

Fűszeres gofriburger juharszirupos csirkecombbal és málnamajonézzel

Édes-savanyú csirkecomb grillezett ananászos rizssalátával

Joghurtos indiai csirkecomb kelkáposztás-kókusztejes csicseriborsó-raguval

Ha tetszett a Citrusos grillezett csirkecomb receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept