A citrusos grillezett csirkecomb egy vérbeli nyári grillrevaló. Első lépésként a narancs és a citrom levét kifacsarjuk és egy tálba tesszük – az a lényeg, hogy legalább 150 ml citruslevünk legyen. Hozzáadjuk az ecetet, a reszelt fokhagymát, az olívaolajat és az őrölt koriandert, elkeverjük és beletesszük a húsokat. Lefóliázva legalább 3 órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára berakjuk a hűtőbe.
A kuszkuszt egy tálba tesszük. Felforraljuk a vizet, amiben elkeverjük a fűszerkeveréket és megsózzuk, majd ráöntjük a kuszkuszra, lefedjük és 7-10 percet hagyjuk állni, hogy beszívja a vizet. A megpuhult kuszkuszhoz keverjük a felcsíkozott aszalt paradicsomot, az olívabogyót, a kb. 0,5 cm-es darabokra vágott kaliforniai paprikát, a finomra aprított petrezselymet, meglocsoljuk olívaolajjal, elkeverjük és a tetejére morzsoljuk a feta sajtot.
A húsokat bőrrel lefelé a grillre helyezzük. Sózzuk, borsozzuk és percenként forgatva a húst, hőfoktól függően kb. 10 perc alatt készre sütjük. (Célszerű inkább egy közepes hőfokot belőni, mert a nagy hőtől a hús külseje megég, a közepe viszont nyers marad, mivel egy combosabb húsrészről van szó.) A megsült csirkecombot a kuszkuszsalátával tálaljuk.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Pihentetési idő: min. 3 óra
Ha túl száraznak érzitek a csikemellet, de mégis maradnátok a kotkodácsoló baromfinál, akkor a comb egy remek választás. Szaftos, húsos rész, amin istenien meg lehet pirítani a bőrt, hogy fűszeres és ropogós legyen. Összeszedtünk nektek pár csirkecomb receptet, ha Zsolti fenti receptje után mégjobban megjönne a kedvetek ahhoz, hogy elkészítsetek egy kis pipicombot.
Barna sörös csirkecomb sütőtökpürével
Fűszeres gofriburger juharszirupos csirkecombbal és málnamajonézzel
Édes-savanyú csirkecomb grillezett ananászos rizssalátával
Joghurtos indiai csirkecomb kelkáposztás-kókusztejes csicseriborsó-raguval