Húsos kaják

Cordonbleuairfryerben

Cordon bleu air fryerben
Cordon bleu air fryerben

Hozzávalók
1 kg
egész karaj
bors
200 g
szeletelt prágai sonka
300 g
trappista sajt
2 ek
étolaj
A panírozáshoz
100 g
finomliszt
4 db
tojás
200 g
zsemlemorzsa

Elkészítés
  1. A karajból nyitott szeleteket vágunk, ami annyit jelent, hogy elkezdünk vágni egy 1 cm vastag szeletet, de nem vágjuk át teljesen, majd a második szeletet levágjuk, így egy nyitott könyvszerű szeletet kapunk.

  2. Ezeket a szeleteket óvatosan kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.

  3. Mindegyik szeletre fektetünk pár szelet sonkát, majd egy jó adag reszelt sajtot, és szorosan feltekerjük. Lisztbe, lazán felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd még egyszer tojásba és zsemlemorzsába, hogy biztosan egyben maradjanak a tekercsek.

  4. Olajjal meglocsolva vagy megspriccelve, 200 fokos air fryerben 15 percig sütjük. 

SK Tippek: Bár az air fryerben lényegesen kevesebb olajjal tudunk rántott ételeket készíteni, mint a hagyományos technológiával, a szép végeredményhez valamennyi olaj elengedhetetlen.  Ha már úgyis elővettük az air fryert, köretnek is érdemes valami olyat választani, amit el tudunk benne készíteni. Például hasábburgonyát, de ha még ezzel sem akarunk bajlódni, egy egyszerű kevert sali is szuper kísérője a cordon bleu-nek. 


www.streetkitchen.hu

Aranybarna, szaftos és sajttal teli — a cordon bleu, amitől az air fryer is elégedetten dorombol. Nincs olajszag, nincs macera, csak ropogós boldogság.

A cordon bleu az egyik legnagyobb klasszikus, amit nehéz megunni – omlós hús, olvadt sajt és egy kis sonka. Most viszont mutatjuk a modernebb, könnyedebb verzióját: az air fryerben készült cordon bleu-t! Ugyanaz a szaftos, ropogós élmény, csak jóval kevesebb olajjal és macerával. Tökéletes választás, ha valami igazán retró, mégis gyors és kicsit egészségesebb kajára vágysz.

Hozzávalók

4 főre
1 kg
egész karaj
bors
200 g
szeletelt prágai sonka
300 g
trappista sajt
2 ek
étolaj
A panírozáshoz
100 g
finomliszt
4 db
tojás
200 g
zsemlemorzsa

Elkészítés

  1. A karajból nyitott szeleteket vágunk, ami annyit jelent, hogy elkezdünk vágni egy 1 cm vastag szeletet, de nem vágjuk át teljesen, majd a második szeletet levágjuk, így egy nyitott könyvszerű szeletet kapunk.

  2. Ezeket a szeleteket óvatosan kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.

  3. Mindegyik szeletre fektetünk pár szelet sonkát, majd egy jó adag reszelt sajtot, és szorosan feltekerjük. Lisztbe, lazán felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd még egyszer tojásba és zsemlemorzsába, hogy biztosan egyben maradjanak a tekercsek.

  4. Olajjal meglocsolva vagy megspriccelve, 200 fokos air fryerben 15 percig sütjük. 

SK Tippek: Bár az air fryerben lényegesen kevesebb olajjal tudunk rántott ételeket készíteni, mint a hagyományos technológiával, a szép végeredményhez valamennyi olaj elengedhetetlen.  Ha már úgyis elővettük az air fryert, köretnek is érdemes valami olyat választani, amit el tudunk benne készíteni. Például hasábburgonyát, de ha még ezzel sem akarunk bajlódni, egy egyszerű kevert sali is szuper kísérője a cordon bleu-nek. 


cordon-bleu-air-fryerben
Cordon bleu air fryerben (Fotó :Street Kitchen)

A forrólevegős sütőben készült verzióban az a legjobb, hogy a panír tökéletesen aranybarna lesz, miközben a hús nem szárad ki, a sajt pedig gyönyörűen megolvad belül. Nem kell forgatni, nem kell olajszagot szellőztetni, csak beteszed, és pár perc múlva már kész is a ropogós, szaftos kedvenc.

Köretnek bármi jöhet: egy könnyed saláta, egy adag fűszeres édesburgonya vagy egy kis karfiolpüré tökéletesen ellensúlyozza a cordon bleu gazdag ízét. Ez a fogás pontosan az, amitől a vasárnapi ebéd hirtelen hétköznap is megérkezhet – egyszerű, házias, de mégis modern csavarral.

A Cordon bleu air fryerben igazi komfort food, de van még ehhez hasonló receptünk, ha gyakran használod az air fryert!

Air fryeres brokkolikrokett sajtszósszal

Falafel air fryerben

Arancini air fryerben

Ha tetszett a cordon bleu air fryerben receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése