A karajból nyitott szeleteket vágunk, ami annyit jelent, hogy elkezdünk vágni egy 1 cm vastag szeletet, de nem vágjuk át teljesen, majd a második szeletet levágjuk, így egy nyitott könyvszerű szeletet kapunk.
Ezeket a szeleteket óvatosan kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
Mindegyik szeletre fektetünk pár szelet sonkát, majd egy jó adag reszelt sajtot, és szorosan feltekerjük. Lisztbe, lazán felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd még egyszer tojásba és zsemlemorzsába, hogy biztosan egyben maradjanak a tekercsek.
Olajjal meglocsolva vagy megspriccelve, 200 fokos air fryerben 15 percig sütjük.
SK Tippek: Bár az air fryerben lényegesen kevesebb olajjal tudunk rántott ételeket készíteni, mint a hagyományos technológiával, a szép végeredményhez valamennyi olaj elengedhetetlen. Ha már úgyis elővettük az air fryert, köretnek is érdemes valami olyat választani, amit el tudunk benne készíteni. Például hasábburgonyát, de ha még ezzel sem akarunk bajlódni, egy egyszerű kevert sali is szuper kísérője a cordon bleu-nek.