Brutális kaják

Balkánicsevapcsicsástálajvároscoleslaw-val

Balkáni csevapcsicsás tál ajváros coleslaw-val

Hozzávalók
300 ml
víz
20 g
friss élesztő
400 g
kenyérliszt
1 tk
Az ajváros coleslaw salátához
1 db
fejes káposzta
(700 g/db)
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
0.5 db
sárga kaliforniai paprika
(180 g/db)
1 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
200 g
tejföl
150 g
majonéz
2 ek
mustár
350 g
ajvár
0.5 db
citrom leve
50 g
porcukor
A csevapcsicsához
250 g
darált bárányhús
250 g
darált sertéshús
500 g
darált marhahús
3 gerezd
fokhagyma
50 ml
víz
1 mk
szódabikarbóna
só, bors
A körethez
1 csokor
újhagyma
1 db
hegyes-erős paprika
1 kg
újkrumpli
2 ek
étolaj
A tálaláshoz
0.5 csokor
petrezselyem
A szláv lepénykenyérhez

Elkészítés

A balkáni csevapcsicsa tál elkészítéséhez először a szláv lepénykenyérhez a vizet egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a lisztet és az élesztőt, és lassú fokozaton 5 percig dagasztjuk, majd mehet a tálba a só. További 2 perc dagasztás után lefedjük és langyos helyen a duplájára kelesztjük.

A salátához a káposztát és a hagymát vékonyan felszeleteljük, besózzuk és állni hagyjuk 10 percig. Ha letelt az idő, alaposan kinyomkodjuk, a levét, majd hozzákeverjük a felcsíkozott paprikát és a nagy lyukú reszelőn lereszelt répát. Belekeverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt, az ajvárt, a citrom levét és a porcukrot, és ízlés szerint megsózzuk. 

A háromféle darált húst egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a vizet, a szódabikarbónát, sózzuk, borsozzuk és az egészet alaposan összekeverjük. A masszából 5-7 cm hurkákat sodrunk, és a forró grillen, oldalanként kb. 1,5 perc alatt megsütjük. Felpakoljuk a grillre az újhagymát, a hegyes-erős paprikát, a korábban puhára főzött krumplikat, és kevés olajjal meglocsolva ezeket is megsütjük, közben sózzuk. 

A megkelt tésztából kb. 100 g-os kis darabokat tépkedünk, vékonyra nyújtjuk és oldalanként 2-2 perc alatt megsütjük a grillen a lepényeket.

A húst, a salátát, a krumplit, a hegyes-erős paprikát, az újhagymát és a lepényeket egy nagyobb deszkára pakoljuk és megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.

balkani-csevapcsicsa-tal
Balkáni csevapcsicsás tál ajváros coleslaw-val (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Pihentetési idő: 60 perc

További grill kaják, ha megjött a kedved a sütögetéshez!

Vörösborban pácolt sertéstarja mediterrán paradicsomsalátával

Puttanesca pulykamell meggysalsával és grillezett padlizsánnal

Grillsajtos csirkemell krumplipürével

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Számomra ez a tál maga a kánaán. Igazából nem is írnék ide mást, mindössze még egyszer kihangsúlyozom: számomra ez a tál maga a kánaán! :D

Hozzávalók

4 főre
300 ml
víz
20 g
friss élesztő
400 g
kenyérliszt
1 tk
Az ajváros coleslaw salátához
1 db
fejes káposzta
(700 g/db)
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
0.5 db
sárga kaliforniai paprika
(180 g/db)
1 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
200 g
tejföl
150 g
majonéz
2 ek
mustár
350 g
ajvár
0.5 db
citrom leve
50 g
porcukor
A csevapcsicsához
250 g
darált bárányhús
250 g
darált sertéshús
500 g
darált marhahús
3 gerezd
fokhagyma
50 ml
víz
1 mk
szódabikarbóna
só, bors
A körethez
1 csokor
újhagyma
1 db
hegyes-erős paprika
1 kg
újkrumpli
2 ek
étolaj
A tálaláshoz
0.5 csokor
petrezselyem
A szláv lepénykenyérhez

A balkáni csevapcsicsa tál elkészítéséhez először a szláv lepénykenyérhez a vizet egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a lisztet és az élesztőt, és lassú fokozaton 5 percig dagasztjuk, majd mehet a tálba a só. További 2 perc dagasztás után lefedjük és langyos helyen a duplájára kelesztjük.

A salátához a káposztát és a hagymát vékonyan felszeleteljük, besózzuk és állni hagyjuk 10 percig. Ha letelt az idő, alaposan kinyomkodjuk, a levét, majd hozzákeverjük a felcsíkozott paprikát és a nagy lyukú reszelőn lereszelt répát. Belekeverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt, az ajvárt, a citrom levét és a porcukrot, és ízlés szerint megsózzuk. 

A háromféle darált húst egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a vizet, a szódabikarbónát, sózzuk, borsozzuk és az egészet alaposan összekeverjük. A masszából 5-7 cm hurkákat sodrunk, és a forró grillen, oldalanként kb. 1,5 perc alatt megsütjük. Felpakoljuk a grillre az újhagymát, a hegyes-erős paprikát, a korábban puhára főzött krumplikat, és kevés olajjal meglocsolva ezeket is megsütjük, közben sózzuk. 

A megkelt tésztából kb. 100 g-os kis darabokat tépkedünk, vékonyra nyújtjuk és oldalanként 2-2 perc alatt megsütjük a grillen a lepényeket.

A húst, a salátát, a krumplit, a hegyes-erős paprikát, az újhagymát és a lepényeket egy nagyobb deszkára pakoljuk és megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.

balkani-csevapcsicsa-tal
Balkáni csevapcsicsás tál ajváros coleslaw-val (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Pihentetési idő: 60 perc

További grill kaják, ha megjött a kedved a sütögetéshez!

Vörösborban pácolt sertéstarja mediterrán paradicsomsalátával

Puttanesca pulykamell meggysalsával és grillezett padlizsánnal

Grillsajtos csirkemell krumplipürével

Ha tetszett a Balkáni csevapcsicsás tál ajváros coleslaw-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept