Hozzávalók
- 5 db csirke felsőcomb filézve
- 50 g paprikás kolbász
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv csicseriborsó (310 g)
- 1 konzerv darabolt paradicsom (400g)
- 1 tk füstölt paprika
- 1 tk római kömény
- 1 tk szárított kakukkfű
- 1 marék olajbogyó
- só, bors
- 3 tk olaj
Hozzávalók
- 5 db csirke felsőcomb filézve
- 50 g paprikás kolbász
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv csicseriborsó (310 g)
- 1 konzerv darabolt paradicsom (400g)
- 1 tk füstölt paprika
- 1 tk római kömény
- 1 tk szárított kakukkfű
- 1 marék olajbogyó
- só, bors
- 3 tk olaj
A csirkecombok mindkét felét sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajat hevítünk egy forró serpenyőben és 2-3 perc alatt mindkét felüket pirosra sütjük. A húst félretesszük, majd a maradék olajon zsírjára pirítjuk a felkarikázott kolbászt. Jöhet a kolbász zsírjára a finomra aprított hagyma, majd ha üvegesre pirult, beletörjük a fokhagymagerezdeket és hozzáadjuk az átszűrt konzerv csicseriborsót. Felöntjük a konzerv paradicsommal, majd jöhetnek a fűszerek: a füstölt paprika, a római kömény és a kakukkfű, végül sózzuk, borsozzuk. Kb 15-20 percig főzzük, amíg a csirke teljesen elkészül, majd beledobáljuk az olajbogyókat és már tálalhatunk is. Magában is tök jó, nem igényel semmilyen köretet.