A csirkemájpörkölt recept elkészítéséhez zsírt melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a kis kockákra vágott tv-paprikát, és közepes hőfokon 10 percig dinszteljük. Felöntjük 150 ml vízzel és közepesen erős hőfokon addig főzzük, amíg a víz el nem párolog. Ekkor felöntjük újra és ismét addig főzzük, amíg a víz el nem párolog.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, 1 percig pirítjuk, majd mehet a lábasba a csirkemáj is. Erős hőfokon 1 percig pirítjuk, hozzáadjuk a daráltpaprika-krémet, a fűszerpaprikát és felöntjük annyi vízzel, amiből még ki-kikandikálnak a májdarabok, sózzuk, borsozzuk, és további 15 perc alatt készre főzzük.
A tésztát bő, sós, lobogó vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt készre főzzük, és a pörkölttel tálaljuk.

- Elkészítési idő: 40 perc