Brutális kaják

Mindentbelecsirkepaprikás,ahogyZsoltikészíti

Mindent bele csirkepaprikás, ahogy Zsolti készíti

Hozzávalók
1 db
csirkemell
3 db
csirkeláb
4 db
csirkenyak
200 g
csirkemáj
100 g
csirkezúza
1.5 l
víz
só, bors
2 ek
darált édes paprika
3 ek
pirospaprika
A habaráshoz
2 ek
liszt
3 ek
tejföl
A galuskához
800 g
liszt
6 db
tojás
200 - 250 ml
savas ásványvíz
A tálaláshoz
tejföl
petrezselyem
savanyú uborka
2 ek
zsír
2 fej
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
3 db
babérlevél
1 db
paprika
2 db
paradicsom
4 db
csirkecomb

Elkészítés

A csirkepaprikás elkészítéséhez a zsírt felmelegítjük, majd rádobjuk az apró kockákra vágott hagymát, fokhagymát és a babérlevelet. Mikor szinte teljesen lepirult a hagyma, hozzátesszük az apró kockákra vágott paprikát és a feldarabolt paradicsomot. (Célszerű leforrázni, mert akkor szépen le tudjuk húzni a héját, és az nem kerül bele a paprikásba.) További 1 perc pirítás után hozzátesszük a húsokat (a combokat ketté-, a mellet pedig nagyobb darabokra vágva), és 1-3 percig pirítjuk azokat is. 

Ezután felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, majd amikor felforrt, ízesítjük sóval, borssal, beletesszük a darált paprikát, majd megszórjuk a pirospaprikával. Hagyjuk a tetején, hogy jobban feloldódjon a paprika. Lassú tűzön főzzük kb. egy órán keresztül, míg a húsok megpuhulnak. Mikor már puha a hús, kivesszük egy tálba, és félretesszük. 

Egy másik tálban egy habverővel csomómentesre keverjük a lisztet és a tejfölt, majd kiveszünk 2 evőkanálnyit a szószból, azzal is elkeverjük, és folyamatosan hozzácsurgatjuk a habarást a szószhoz. Egy botmixer vagy turmixgép segítségével összeturmixoljuk a mártást, hogy egy szép, homogén és selymes állagot kapjunk, majd visszatesszük a húsokat, és lehúzzuk a tűzről.

Egy mély tálban, vizet melegítünk, amikor felforrt, bekeverjük a galuska tésztát. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáütjük a tojásokat, sózzuk, és egy habverő segítségével elkezdjük összekeverni, miközben hozzáöntjük az ásványvizet is. Addig keverjük, míg csomómentes nem lesz. Enyhén sós, lobogó vízbe szaggatjuk, és 3-4 perc alatt készre főzzük.

Tálalásnál a nokedlire szedünk a csirkepaprikásból, meglocsoljuk egy kis tejföllel, megszórjuk friss petrezselyemmel, és savanyú uborkával vagy más savanyúsággal tálaljuk.

Csirkepaprikás recept belsőségekkel
Csirkepaprikás (Fotó: Street Kitchen)

Még több paprikás húsétel:

Pulykapaprikás

Nyúlpaprikás petrezselymes galuskával

Borjúpaprikás tormás puliszkával

www.streetkitchen.hu

Egy igazi klasszikus, amitől még a vegák is elbizonytalanodnak egy pillanatara. Nálunk kerülnek bele belsőségek is, de természetesen nokedlivel tálaljuk.

Hozzávalók

6 főre
1 db
csirkemell
3 db
csirkeláb
4 db
csirkenyak
200 g
csirkemáj
100 g
csirkezúza
1.5 l
víz
só, bors
2 ek
darált édes paprika
3 ek
pirospaprika
A habaráshoz
2 ek
liszt
3 ek
tejföl
A galuskához
800 g
liszt
6 db
tojás
200 - 250 ml
savas ásványvíz
A tálaláshoz
tejföl
petrezselyem
savanyú uborka
2 ek
zsír
2 fej
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
3 db
babérlevél
1 db
paprika
2 db
paradicsom
4 db
csirkecomb

A csirkepaprikás elkészítéséhez a zsírt felmelegítjük, majd rádobjuk az apró kockákra vágott hagymát, fokhagymát és a babérlevelet. Mikor szinte teljesen lepirult a hagyma, hozzátesszük az apró kockákra vágott paprikát és a feldarabolt paradicsomot. (Célszerű leforrázni, mert akkor szépen le tudjuk húzni a héját, és az nem kerül bele a paprikásba.) További 1 perc pirítás után hozzátesszük a húsokat (a combokat ketté-, a mellet pedig nagyobb darabokra vágva), és 1-3 percig pirítjuk azokat is. 

Ezután felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, majd amikor felforrt, ízesítjük sóval, borssal, beletesszük a darált paprikát, majd megszórjuk a pirospaprikával. Hagyjuk a tetején, hogy jobban feloldódjon a paprika. Lassú tűzön főzzük kb. egy órán keresztül, míg a húsok megpuhulnak. Mikor már puha a hús, kivesszük egy tálba, és félretesszük. 

Egy másik tálban egy habverővel csomómentesre keverjük a lisztet és a tejfölt, majd kiveszünk 2 evőkanálnyit a szószból, azzal is elkeverjük, és folyamatosan hozzácsurgatjuk a habarást a szószhoz. Egy botmixer vagy turmixgép segítségével összeturmixoljuk a mártást, hogy egy szép, homogén és selymes állagot kapjunk, majd visszatesszük a húsokat, és lehúzzuk a tűzről.

Egy mély tálban, vizet melegítünk, amikor felforrt, bekeverjük a galuska tésztát. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáütjük a tojásokat, sózzuk, és egy habverő segítségével elkezdjük összekeverni, miközben hozzáöntjük az ásványvizet is. Addig keverjük, míg csomómentes nem lesz. Enyhén sós, lobogó vízbe szaggatjuk, és 3-4 perc alatt készre főzzük.

Tálalásnál a nokedlire szedünk a csirkepaprikásból, meglocsoljuk egy kis tejföllel, megszórjuk friss petrezselyemmel, és savanyú uborkával vagy más savanyúsággal tálaljuk.

Csirkepaprikás recept belsőségekkel
Csirkepaprikás (Fotó: Street Kitchen)

Még több paprikás húsétel:

Pulykapaprikás

Nyúlpaprikás petrezselymes galuskával

Borjúpaprikás tormás puliszkával

Ha tetszett a Mindent bele csirkepaprikás, ahogy Zsolti készíti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept