Street Kitchen

Csirkepaprikásgnocchi

Csirkepaprikás gnocchi

Hozzávalók
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
600 - 700 g
csirkemellfilé
0.5 db
paprika
1 db
paradicsom
2 ek
olaj
só, bors
2 ek
pirospaprika
1 tk
őrölt kömény
kb. 1 l alaplé
1 kg
gnocchi
5 ek
tejföl

Elkészítés

A csirkepaprikás gnocchi elkészítéséhez a kétfajta hagymát apróra vágjuk. A csirkét akkora darabokra vágjuk fel, mint amekkora a gnocchi, ami nekem nagyjábó 2-3 cm-es volt. A paprikát és a paradicsomot kis kockákra vágjuk fel. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymákat, majd sózzuk és borsozzuk, végül rárakjuk a paprikát és a paradicsomot. Ha összeestek a zöldségek, megszórjuk a fűszerekkel, majd 300 ml alaplével felöntjük. Ha teljesen megpuhultak a zöldségek, leturmixoljuk az alapot, belerakjuk a húst, és elkezdjük főzni. Közben 100-200 ml alaplével öntögetjük fel. Legalább 30 percig főzzük, amíg teljesen meg nem puhul a hús. 

Végül belerakjuk a gnocchit, és ha nincs elég szaftja, még öntünk rá 100 ml alaplevet, és nagyjából 2 perc alatt összefőzzük. A tejfölt kikeverjük egy kis szafttal, visszaöntjük a raguba, és ha újra felforr, el is készültünk.

csirkepaprikás gnocchi

Elkészítési idő: 50 perc

Még több csirkepaprikás:

Lajos-féle csirkepaprikás
Csirkepaprikás-pite
Magyaros lasagne csirkepaprikás töltelékkel

www.streetkitchen.hu

Az olasz és a magyar konyha tökéletes házassága. Ha szeretnétek, házilag is elkészíthető a gnocchi, de ha nincs sok időtök, akkor mindenképpen legyen ez a verzió.

Hozzávalók

4 főre
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
600 - 700 g
csirkemellfilé
0.5 db
paprika
1 db
paradicsom
2 ek
olaj
só, bors
2 ek
pirospaprika
1 tk
őrölt kömény
kb. 1 l alaplé
1 kg
gnocchi
5 ek
tejföl

A csirkepaprikás gnocchi elkészítéséhez a kétfajta hagymát apróra vágjuk. A csirkét akkora darabokra vágjuk fel, mint amekkora a gnocchi, ami nekem nagyjábó 2-3 cm-es volt. A paprikát és a paradicsomot kis kockákra vágjuk fel. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymákat, majd sózzuk és borsozzuk, végül rárakjuk a paprikát és a paradicsomot. Ha összeestek a zöldségek, megszórjuk a fűszerekkel, majd 300 ml alaplével felöntjük. Ha teljesen megpuhultak a zöldségek, leturmixoljuk az alapot, belerakjuk a húst, és elkezdjük főzni. Közben 100-200 ml alaplével öntögetjük fel. Legalább 30 percig főzzük, amíg teljesen meg nem puhul a hús. 

Végül belerakjuk a gnocchit, és ha nincs elég szaftja, még öntünk rá 100 ml alaplevet, és nagyjából 2 perc alatt összefőzzük. A tejfölt kikeverjük egy kis szafttal, visszaöntjük a raguba, és ha újra felforr, el is készültünk.

csirkepaprikás gnocchi

Elkészítési idő: 50 perc

Még több csirkepaprikás:

Lajos-féle csirkepaprikás
Csirkepaprikás-pite
Magyaros lasagne csirkepaprikás töltelékkel

Ha tetszett a Csirkepaprikás gnocchi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept