A csirkés-kukoricás-újhagymás chowder elkészítéséhez először a bacont felkockázzuk, a hideg lábasba dobjuk és elkezdjük felmelegíteni, mikor elkezd sercegni, hozzáadjuk az olajat. A csirkemellfiléket megtisztítjuk, felkockázzuk, majd hozzádobjuk a baconhöz. Mikor lepirult a hús, felkarikázzuk az újhagymát, egy marék zöldet félrerakunk, a többit pedig beledobjuk az alapba és közepes lángon tovább pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymagerezdeket és felöntjük az alaplével.
Beleöntjük a leszűrt konzerv csemegekukoricát, majd 5-8 percig főzzük. Mikor felforrt, alacsony lángra kapcsolunk, két merőkanálnyit kiveszünk egy tálba, hozzáöntjük a tejszínt, beleszórjuk a lisztet, majd csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük az alaphoz, elkeverjük, belefacsarjuk fél citrom levét, mehet bele a Cayenne-bors, majd 3-4 perc alatt összerottyantjuk. Egy sűrű főzelékes állagot kell kapnunk. Tálalásnál mehet rá a félretett újhagyma zöldje és a vékonyra karikázott chili.

- Elkészítési idő: 30 perc
Bejönnek a chowderek? Van még pár receptünk!
Kelbimbós, tofus, fehérrépás chowder pulykagombóccal