Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 30 ml étolaj
- 300 g csirkemellfilé
- 200 g burgonya
- 1 db csillagánizs
- 2 db babérlevél
- só, bors
- 200 g csiperkegomba
- 300 g savanyított cékla
- 200 ml habtejszín
- 1 tk kristálycukor
- 1 tk almaecet
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 30 ml étolaj
- 300 g csirkemellfilé
- 200 g burgonya
- 1 db csillagánizs
- 2 db babérlevél
- só, bors
- 200 g csiperkegomba
- 300 g savanyított cékla
- 200 ml habtejszín
- 1 tk kristálycukor
- 1 tk almaecet
A pink chowder elkészítéséhez a hagymát finomra vágjuk, majd egy közepes méretű lábasban, közepes lángon lepirítjuk egy kevés étolajon.
A csirkemellet kockákra vágjuk, és repülhet a hagyma után, ezt is lepirítjuk. A burgonyát szintén kockákra vágjuk és rádobjuk a csirkére. Mehet mellé a csillagánizs és a babérlevél is. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük kb. 200 ml vízzel, és fedő alatt 10 percig főzzük.
A gombát cikkekre vágjuk, majd ha letelt a 10 perc, mehet a raguba és még 10 percig főzzük.
A cékla kétharmadát leturmixoljuk a tejszínnel, majd ha megfőtt a gomba is, beleöntjük a raguba, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet, és egyet még rottyantunk rajta.
Végül apróra vágjuk a maradék céklát, és azzal a tetején tálaljuk ezt az extra színű chowdert.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a pink chowder receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
A chowder egy laktató egytálétel, amivel nem lehet betelni. Még több recept:
Baconös-krumplis-kukoricás chowder