Tészták

Csőbensültsonkás-zöldségestészta

Csőben sült sonkás-zöldséges tészta

Hozzávalók
50 g
vaj
2 ek
olaj
350 g
füstölt-főtt sertéskaraj
2 gerezd
fokhagyma
50 g
liszt
800 ml
tej
só, bors
2 csipet
őrölt szerecsendió
200 g
trappista
160 g
pesztó
1 db
piros kaliforniai paprika
(kb. 180 g)
200 g
fagyasztott zöldborsó
1 db
konzerv kukorica
(310 g-os kiszerelés/db)
10 db
aszalt paradicsom
(kb. 80 g)
400 g
gyermelyi tagliatelle
vaj a tepsi kikenéséhez
kb. 50 g zsemlemorzsa

Elkészítés

A csőben sült tészta sajtmártásához közepesen erős lángon, egy nagyobb lábasban, az olajon megpirítjuk a 0,5 cm-es kockákra vágott karajt, majd egy szűrőkanállal kiszedjük. A forró edénybe dobjuk a vajat, felolvasztjuk, beletesszük a fokhagymaprésen átzúzott fokhagymát, majd rászórjuk a lisztet, amit kevergetve fehér habzásig hevítünk.

csoben-sult-teszta

Ezután felöntjük a tejjel, néha átkeverve csomómentesre forraljuk, majd ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Beleszórjuk a reszelt sajtot, félrehúzzuk a lángról, és kevergetve felolvasztjuk. A végén belekanalazzuk a pesztót, és belekeverjük a 2-3 mm-es kockákra vágott paprikát, a zöldborsót, a leszűrt kukoricát, a felkockázott aszalt paradicsomot és a megpirított sonka felét.

A tésztát bő, sós, forrásban lévő vízben 6-8 perc alatt megfőzzük .Összekeverjük a szósszal, majd a kivajazott, bemorzsázott tepsibe öntjük, és a tetején elosztjuk a maradék sonkát. Rászórjuk a megmaradt zsemlemorzsát, hogy ropogósabb legyen, majd 200 fokos, előmelegített sütőbe toljuk kb. 20 percre, és aranybarnára sütjük.

csoben-sult-teszta

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Még több csőben sült finomság, nem csak tészta:

Sajtos-mandulás karfiol

Szalonnás kelbimbó

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A tepsiben besütött, szaftos tészták nagy kedvenceink, ez a változat is remek példája ennek.

Hozzávalók

6 főre
50 g
vaj
2 ek
olaj
350 g
füstölt-főtt sertéskaraj
2 gerezd
fokhagyma
50 g
liszt
800 ml
tej
só, bors
2 csipet
őrölt szerecsendió
200 g
trappista
160 g
pesztó
1 db
piros kaliforniai paprika
(kb. 180 g)
200 g
fagyasztott zöldborsó
1 db
konzerv kukorica
(310 g-os kiszerelés/db)
10 db
aszalt paradicsom
(kb. 80 g)
400 g
gyermelyi tagliatelle
vaj a tepsi kikenéséhez
kb. 50 g zsemlemorzsa

A csőben sült tészta sajtmártásához közepesen erős lángon, egy nagyobb lábasban, az olajon megpirítjuk a 0,5 cm-es kockákra vágott karajt, majd egy szűrőkanállal kiszedjük. A forró edénybe dobjuk a vajat, felolvasztjuk, beletesszük a fokhagymaprésen átzúzott fokhagymát, majd rászórjuk a lisztet, amit kevergetve fehér habzásig hevítünk.

csoben-sult-teszta

Ezután felöntjük a tejjel, néha átkeverve csomómentesre forraljuk, majd ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Beleszórjuk a reszelt sajtot, félrehúzzuk a lángról, és kevergetve felolvasztjuk. A végén belekanalazzuk a pesztót, és belekeverjük a 2-3 mm-es kockákra vágott paprikát, a zöldborsót, a leszűrt kukoricát, a felkockázott aszalt paradicsomot és a megpirított sonka felét.

A tésztát bő, sós, forrásban lévő vízben 6-8 perc alatt megfőzzük .Összekeverjük a szósszal, majd a kivajazott, bemorzsázott tepsibe öntjük, és a tetején elosztjuk a maradék sonkát. Rászórjuk a megmaradt zsemlemorzsát, hogy ropogósabb legyen, majd 200 fokos, előmelegített sütőbe toljuk kb. 20 percre, és aranybarnára sütjük.

csoben-sult-teszta

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Még több csőben sült finomság, nem csak tészta:

Sajtos-mandulás karfiol

Szalonnás kelbimbó

Ha tetszett a Csőben sült sonkás-zöldséges tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept