A csokifagyi recept első lépéseként hozzávalókat egy lábasba tesszük, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük, közben a kétféle csoki is szépen megolvad. Arra ügyeljünk, hogy ne forraljuk fel, mert akkor a tojás kicsapódik. A homogén, krémes alapot átöntjük egy tálba, hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrényben teljesen lehűtjük.
A fagylaltgéphez tartozó útmutató alapján 20-25 perc alatt elkészítjük a fagyit. Ha nincs gépünk, az alapot a mélyhűtőbe tesszük, majd 30 percenként, 4-5 alkalommal robotgéppel alaposan átdolgozzuk, kihabosítjuk, hogy széttörjük a jégkristályokat. Ettől lesz a fagyi szép, krémes állagú.

- Elkészítési idő: 45-50 perc
- Hűtési idő: 1 óra