A csokis-chilis eperlekvárhoz az epreket kicsumázzuk, félbevágjuk, majd egy nagyobb lábasba tesszük. Hozzászórjuk a befőzőcukrot, beleöntjük a vaníliaaromát és kb. 30 percig főzzük, amíg elkezd besűrűsödni.
Hozzáadjuk a többi alapanyagot, elkeverjük, megvárjuk, amíg feloldódik a csoki, és üvegekbe töltjük a lekvárt. Szorosan rácsavarjuk a tetőket, és fejjel lefelé állítjuk a lekvárosüvegeket 5-10 percig.
Csokis-chilis eperlekvár (Fotó: Erdőháti Áron)
Elkészítési idő: 40 perc
Te is nekiálltál már a befőzésnek? A csokis-chilis eperlekváron kívül ajánlunk akkor még néhány szuper receptet erre az időszakra!
Az eperlekvár önmagában is szuper, de ha kicsit szeretnéd felturbózni, akkor dobj hozzá étcsokit, egy pici chilit és borsot. Pikáns, mégis édes lesz a végeredmény, amit ugyanúgy kenhetsz kalácsra, kenyérre, mint a klasszikus társát. ;)
Hozzávalók
2 darab 700 ml-es üveghez
1 kg
eper
500 g
befőzőcukor
1 tk
vaníliaaroma
180 g
magas kakaótartalmú étcsoki
2 tk
chilipehely
1 csipet
őrölt bors
1 db
citrom leve és reszelt héja
A csokis-chilis eperlekvárhoz az epreket kicsumázzuk, félbevágjuk, majd egy nagyobb lábasba tesszük. Hozzászórjuk a befőzőcukrot, beleöntjük a vaníliaaromát és kb. 30 percig főzzük, amíg elkezd besűrűsödni.
Hozzáadjuk a többi alapanyagot, elkeverjük, megvárjuk, amíg feloldódik a csoki, és üvegekbe töltjük a lekvárt. Szorosan rácsavarjuk a tetőket, és fejjel lefelé állítjuk a lekvárosüvegeket 5-10 percig.
Csokis-chilis eperlekvár (Fotó: Erdőháti Áron)
Elkészítési idő: 40 perc
Te is nekiálltál már a befőzésnek? A csokis-chilis eperlekváron kívül ajánlunk akkor még néhány szuper receptet erre az időszakra!
Ha tetszett a Csokis-chilis eperlekvár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!