Fantasztikus desszertek

CsupacsokiToffifeetorta

Csupacsoki Toffifee torta

Hozzávalók
A piskótához
8 db
tojás
150 g
cukor
1 db
citrom reszelt héja
450 g
darált törökmogyoró
8 g
sütőpor
A krémhez
400 g
étcsoki
400 ml
meleg habtejszín
A rétegek közé
1 doboz
toffifee
A csokicsurgatáshoz
50 g
étcsoki
80 ml
meleg habtejszín
A díszítéshez
toffifee szemek
darált mogyoró
durvára tört mogyoró

Elkészítés
A tésztához a tojások fehérjét elkezdjük habbá verni, majd beleszórjuk a cukrot is és kemény habbá verjük. Belekeverjük a tojások sárgáját, reszelt citromhéjat és a sütőporral elkevert darált mogyorót. 3 db 18 cm átmérőjű sütőpapírral bélelt tortaformába osztjuk szét a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. A krémhez a kisebb darabokra tördelt étcsokit leöntjük a meleg habtejszínnel, elkeverjük, és berakjuk 1-2 órára a hűtőbe.
Amikor lehűlt, kihabosítjuk a krémet és megtöltjük vele a piskótákat úgy, hogy a rétegek közé egy doboz nagyobb darabokra vágott Toffifee-t szórunk. Bevonjuk a torta tetejét és az oldalát a maradék krémmel. A csurgatáshoz a csokit leöntjük meleg tejszínnel, és amikor felolvadt, habzsákba töltjük és a torta tetejére csurgatjuk úgy, hogy kicsit az oldalán is lefolyjon. Darált mogyoróval, durvára tört mogyoróval és Toffifee szemekkel díszítjük a tortát.
image does not exist

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Hihetetlenül csokis, mogyorós Toffifee torta, aminek biztos, hogy nem tudsz ellenállni. Kívül-belül, felül-alul csupa csoki, de ezt már csak egy dologgal lehet fokozni, méghozzá egy kis extra mogyoróval. Tényleg ellenállhatatlan és még jól is néz ki.

Hozzávalók

1 18 cm átmérőjű tortához:
A piskótához
8 db
tojás
150 g
cukor
1 db
citrom reszelt héja
450 g
darált törökmogyoró
8 g
sütőpor
A krémhez
400 g
étcsoki
400 ml
meleg habtejszín
A rétegek közé
1 doboz
toffifee
A csokicsurgatáshoz
50 g
étcsoki
80 ml
meleg habtejszín
A díszítéshez
toffifee szemek
darált mogyoró
durvára tört mogyoró
A tésztához a tojások fehérjét elkezdjük habbá verni, majd beleszórjuk a cukrot is és kemény habbá verjük. Belekeverjük a tojások sárgáját, reszelt citromhéjat és a sütőporral elkevert darált mogyorót. 3 db 18 cm átmérőjű sütőpapírral bélelt tortaformába osztjuk szét a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. A krémhez a kisebb darabokra tördelt étcsokit leöntjük a meleg habtejszínnel, elkeverjük, és berakjuk 1-2 órára a hűtőbe.
Amikor lehűlt, kihabosítjuk a krémet és megtöltjük vele a piskótákat úgy, hogy a rétegek közé egy doboz nagyobb darabokra vágott Toffifee-t szórunk. Bevonjuk a torta tetejét és az oldalát a maradék krémmel. A csurgatáshoz a csokit leöntjük meleg tejszínnel, és amikor felolvadt, habzsákba töltjük és a torta tetejére csurgatjuk úgy, hogy kicsit az oldalán is lefolyjon. Darált mogyoróval, durvára tört mogyoróval és Toffifee szemekkel díszítjük a tortát.
image does not exist

Ha tetszett a Csupacsoki Toffifee torta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept