Street food

Cuccosésszínesédesburgonyataco

Cuccos és színes édesburgonya taco

Hozzávalók
sült édesburgonya
Az édesburgonyához:
3 db
édesburgonya
2 ek
olívaolaj
só, bors
cayenne bors
A salsa szószhoz:
1 fej
vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
3 db
paradicsom
olívaolaj
só, bors
0.5 db
lime kifacsart leve
2 tk
ketchup
chili
Az összeállításhoz:
1 db
avokádó felszeletelve
8 db
taco shell
salsa szósz
100 g
leszűrt feketebab konzerv
150 g
tejföl

Elkészítés
[caption id="attachment_12160281" align="aligncenter" width="853"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]Az édesburgonyákat kisebb kockákra vágjuk, sütőpapíros tepsire rakjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kevés cayenne borssal. 180 fokos sütőben 15 percig sütjük. Közben elkészítjük a salsa szószt: a hozzávalókat egy aprítógépbe rakjuk és lezúzzuk. Az összeállításhoz a tacokba halmozzuk a hozzávalókat és már készen is vagyunk![caption id="attachment_12160280" align="alignnone" width="1280"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]

www.streetkitchen.hu

A címből már gondolhatjátok, hogy ez egy nagyon extra recept, pont olyan, amivel totálisan feldobhatjátok ezt az uncsi téli szürkeséget! Ezzel ellentétben azonban elég megúszós kaja lett, ugyanis mivel a taco shellek adottak voltak, csak egy brutál finom tölteléket kellett összedobnunk mellé, ami jelen esetben pikáns édesburgonya-kockákat, egy ütős házi salsát és néhány más titkos hozzávalót jelent. De persze ezek csak annyira titkosak, hogy kattintás után rögtön ki is derülnek! :D

Hozzávalók

4 főre
sült édesburgonya
Az édesburgonyához:
3 db
édesburgonya
2 ek
olívaolaj
só, bors
cayenne bors
A salsa szószhoz:
1 fej
vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
3 db
paradicsom
olívaolaj
só, bors
0.5 db
lime kifacsart leve
2 tk
ketchup
chili
Az összeállításhoz:
1 db
avokádó felszeletelve
8 db
taco shell
salsa szósz
100 g
leszűrt feketebab konzerv
150 g
tejföl
[caption id="attachment_12160281" align="aligncenter" width="853"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]Az édesburgonyákat kisebb kockákra vágjuk, sütőpapíros tepsire rakjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kevés cayenne borssal. 180 fokos sütőben 15 percig sütjük. Közben elkészítjük a salsa szószt: a hozzávalókat egy aprítógépbe rakjuk és lezúzzuk. Az összeállításhoz a tacokba halmozzuk a hozzávalókat és már készen is vagyunk![caption id="attachment_12160280" align="alignnone" width="1280"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]

Ha tetszett a Cuccos és színes édesburgonya taco receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept