Street Kitchen

Cuccosspanyolleves:escudella

Cuccos spanyol leves: escudella

Hozzávalók
3 ek
olívaolaj
5 gerezd
fokhagyma
80 g
paprikás kolbász
2 tk
sűrített paradicsom
2 szál
sárgarépa
1 tk
füstölt pirospaprika
200 ml
passata
2 szem
kisebb krumpli
2 - 2.5 l
víz
500 g
darált marhahús
2 marék
fodros kel
1 csokor
friss petrezselyem
fehérborecet (ízlés szerint)
100 g
kagylótészta
só, bors

Elkészítés
Apróra vágunk 4 gerezd fokhagymát, és az olívaolajon megpároljuk. Beledobjuk a kis darabokra vágott kolbászt. Ha elkezdte a zsírját kiengedni, rárakjuk a sűrített paradicsomot és kicsit lepirítjuk. Belerakjuk a felkockázott répát, lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a füstölt paprikát. Felöntjük a passatával és visszarakjuk a tűzre.
Ha rottyant egyet, belerakjuk a felkockázott krumplit és felöntjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk és addig főzzük lassan, amíg a zöldségek félig meg nem puhulnak. Ekkor a darált húst összekeverjük 1 teáskanál sóval, és egy gerezd zúzott fokhagymával, megborsozzuk és diónyi gombócokat formázunk belőle, amiket a levesbe rakunk. Kb. 5 perc múlva beletépkedjük a fodros kelt és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.  Ha kell, sózzuk, borsozzuk még és ízlés szerint egy kis ecetet öntünk bele. Végül a tésztát is belerakjuk, és ha megpuhult, el is zárhatjuk.
Ha tetszett az escudella receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Egy elég tartalmas spanyol leves receptet hoztam most: tészta, húsgolyó és krumpli is van benne, de ettől lesz igazán zseniális. :D

Hozzávalók

4 - 6 főre
3 ek
olívaolaj
5 gerezd
fokhagyma
80 g
paprikás kolbász
2 tk
sűrített paradicsom
2 szál
sárgarépa
1 tk
füstölt pirospaprika
200 ml
passata
2 szem
kisebb krumpli
2 - 2.5 l
víz
500 g
darált marhahús
2 marék
fodros kel
1 csokor
friss petrezselyem
fehérborecet (ízlés szerint)
100 g
kagylótészta
só, bors
Apróra vágunk 4 gerezd fokhagymát, és az olívaolajon megpároljuk. Beledobjuk a kis darabokra vágott kolbászt. Ha elkezdte a zsírját kiengedni, rárakjuk a sűrített paradicsomot és kicsit lepirítjuk. Belerakjuk a felkockázott répát, lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a füstölt paprikát. Felöntjük a passatával és visszarakjuk a tűzre.
Ha rottyant egyet, belerakjuk a felkockázott krumplit és felöntjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk és addig főzzük lassan, amíg a zöldségek félig meg nem puhulnak. Ekkor a darált húst összekeverjük 1 teáskanál sóval, és egy gerezd zúzott fokhagymával, megborsozzuk és diónyi gombócokat formázunk belőle, amiket a levesbe rakunk. Kb. 5 perc múlva beletépkedjük a fodros kelt és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.  Ha kell, sózzuk, borsozzuk még és ízlés szerint egy kis ecetet öntünk bele. Végül a tésztát is belerakjuk, és ha megpuhult, el is zárhatjuk.
Ha tetszett az escudella receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Cuccos spanyol leves: escudella receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept