Vegetáriánus ételek

Cukkinifasírtsütőben

Cukkinifasírt sütőben

Hozzávalók
2 db
cukkini
(250 g/db)
1 db
tojás
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 szál
újhagyma
3 tk
fokhagymapor
0.5 tk
bors
1 csokor
bazsalikom
130 g
finomliszt
30 ml
olívaolaj

Elkészítés

A cukkinifasírt sütőben való elkészítéséhez a cukkinit lereszeljük, majd besózzuk és 10 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Mikor letelt a 10 perc, egy tiszta ruhaanyagba (pelenkába) öntjük a cukkinit, és kinyomkodjuk belőle a levet az anyag összefogásával és megcsavarásával. Addig csavarjuk és nyomjuk, amíg a lehető legtöbb folyadékot kinyomtuk belőle.

Egy tálba tesszük a kifacsart cukkinit, majd mehet hozzá a tojás, az aprított vöröshagyma és újhagyma, a fűszerek és a friss aprított bazsalikom is. Összegyúrjuk a masszát, és apránként hozzáadagoljuk a lisztet és az olaj felét is.

A masszából 12-14 db gombócot gyúrunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket 7-8 centire egymástól, és mindegyiket lenyomkodjuk, hogy laposabb, kör alakú fasírtokat kapjunk. Lekenjük a fasírtok felületét a maradék olajjal, majd 40 perc alatt készre sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben.

Tökéletes wrapekbe, szendvicsekbe, köretnek, vagy csak magában, egy király tejfölös mártogatóssal.

cukkinifasirt-sutoben
Cukkinifasírt sütőben (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 40 perc

Még több variáció cukkinifasírtra:

Túrós cukkinifasírt

Cukkinifasírt

Parmezános cukkinifasírt

www.streetkitchen.hu

A cukkinifasírtot nem csak serpenyőben lehet finoman elkészíteni, a sütős verzió is legalább annyira szuper.

pictogram

Vega

pictogram

Laktózmentes

Hozzávalók

12 - 14 darab fasírthoz
2 db
cukkini
(250 g/db)
1 db
tojás
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 szál
újhagyma
3 tk
fokhagymapor
0.5 tk
bors
1 csokor
bazsalikom
130 g
finomliszt
30 ml
olívaolaj

A cukkinifasírt sütőben való elkészítéséhez a cukkinit lereszeljük, majd besózzuk és 10 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Mikor letelt a 10 perc, egy tiszta ruhaanyagba (pelenkába) öntjük a cukkinit, és kinyomkodjuk belőle a levet az anyag összefogásával és megcsavarásával. Addig csavarjuk és nyomjuk, amíg a lehető legtöbb folyadékot kinyomtuk belőle.

Egy tálba tesszük a kifacsart cukkinit, majd mehet hozzá a tojás, az aprított vöröshagyma és újhagyma, a fűszerek és a friss aprított bazsalikom is. Összegyúrjuk a masszát, és apránként hozzáadagoljuk a lisztet és az olaj felét is.

A masszából 12-14 db gombócot gyúrunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket 7-8 centire egymástól, és mindegyiket lenyomkodjuk, hogy laposabb, kör alakú fasírtokat kapjunk. Lekenjük a fasírtok felületét a maradék olajjal, majd 40 perc alatt készre sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben.

Tökéletes wrapekbe, szendvicsekbe, köretnek, vagy csak magában, egy király tejfölös mártogatóssal.

cukkinifasirt-sutoben
Cukkinifasírt sütőben (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 40 perc

Még több variáció cukkinifasírtra:

Túrós cukkinifasírt

Cukkinifasírt

Parmezános cukkinifasírt

Ha tetszett a Cukkinifasírt sütőben receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept