A cukkinifasírt elkészítéséhez először a cukkinit lereszeljük, majd besózzuk és félrerakjuk 10 percre, amíg a cukkini levet enged. Mikor letelt az idő, gézbe vagy konyharuhába pakoljuk, és kicsavarjuk belőle a lehető legtöbb folyadékot.
Ezután visszaborítjuk egy tálba, hozzárakjuk az aprított bazsalikomot, a tojásokat, a reszelt fokhagymát, borsot és a reszelt sajtot, majd alaposan összekeverjük. Apránként annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy egy formázható, de lágy masszát kapjunk, és nedves kézzel kis golyókat formázunk belőle. Forró, bő olajban 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük, majd jöhetnek is ki az olajból.
@streetkitchenhu Cukkinifasírt tejfölös mártogatóssal 🤩 #veggie #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen ♬ SAMMY PORTER - Omer Itzhak Alfasi
Egy tálban elkeverjük a mártogatósunk alapanyagait, és indulhat a cukkinifasírt parti. Ha eddig nem volt kedvenc vega fasírtod, vagy nem vagy egy nagy cukkinirajongó, de adnál neki még egy esélyt, akkor ez a recept tuti befutó lesz, és többször is terítékre kerül majd a vasárnapi asztalon.

- Elkészítési idő: 35 perc
Még több finom cukkinifasírt recept: