Green kitchen

Cukormentescsörögefánk

Cukormentes csörögefánk

Hozzávalók
250 g
liszt
1 mk
sütőpor
1 csipet
1 ek
eritrit
1 mk
vaníliaaroma
160 ml
tejföl
50 g
lágy vaj
2 db
tojássárgája
1 ek
rum
bő olaj a sütéshez

Elkészítés

Ha február, akkor csörögefánk, ez nem is kérdés! Vagy szalagos fánk. Vagy amerikai fánk. Na jó srácok, csináljatok fánkot!

A csörögefánk tésztájához a lisztet egy nagy tálba mérjük, majd hozzákeverjük a sütőport, a sót és az eritritet is. A vaníliaaromát elkeverjük a tejföllel, a lágy vajjal, a tojássárgájával és a rummal, majd az egész keveréket a lisztes részhez adjuk, és alaposan összegyúrjuk. 

A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és egy késsel, pizzavágóval vagy derelyevágóval felvágjuk úgy, hogy először átlósan vágunk belőle 4 cm-es sávokat, majd erre kissé merőlegesen újfent vágunk ekkora sávokat, így rombusz alakú tésztadarabokat kapunk. Mindegyik robuszt középen bevagjuk és az egyik csücskét átfordítjuk a lyukon. 

160 fokos, bő olajban, pár perc alatt kisütjük a csörögefánkokat, és a cukormentes baracklekvárral tálaljuk.

Cukormentes csörögefánk

Ezeket is nézd meg:

Sütőben sült banános fánk

Diétás édesburgonyafánk

www.streetkitchen.hu

Persze, alapvetően a csörögefánk tésztájába amúgy sem kell temérdek cukor, na de ezt nem biztos, hogy mindenki tudja. Szóval ha éppen nem totális diétára vagy kényszerítve, akkor kevés eritrittel és egy cukormentes baracklekvárral csodás végeredményt kapsz, és nem kell lemondanod a fánkozás izgalmairól. ;)

pictogram

Vega

Hozzávalók

20 - 25 darabhoz
250 g
liszt
1 mk
sütőpor
1 csipet
1 ek
eritrit
1 mk
vaníliaaroma
160 ml
tejföl
50 g
lágy vaj
2 db
tojássárgája
1 ek
rum
bő olaj a sütéshez

Ha február, akkor csörögefánk, ez nem is kérdés! Vagy szalagos fánk. Vagy amerikai fánk. Na jó srácok, csináljatok fánkot!

A csörögefánk tésztájához a lisztet egy nagy tálba mérjük, majd hozzákeverjük a sütőport, a sót és az eritritet is. A vaníliaaromát elkeverjük a tejföllel, a lágy vajjal, a tojássárgájával és a rummal, majd az egész keveréket a lisztes részhez adjuk, és alaposan összegyúrjuk. 

A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és egy késsel, pizzavágóval vagy derelyevágóval felvágjuk úgy, hogy először átlósan vágunk belőle 4 cm-es sávokat, majd erre kissé merőlegesen újfent vágunk ekkora sávokat, így rombusz alakú tésztadarabokat kapunk. Mindegyik robuszt középen bevagjuk és az egyik csücskét átfordítjuk a lyukon. 

160 fokos, bő olajban, pár perc alatt kisütjük a csörögefánkokat, és a cukormentes baracklekvárral tálaljuk.

Cukormentes csörögefánk

Ezeket is nézd meg:

Sütőben sült banános fánk

Diétás édesburgonyafánk

Ha tetszett a Cukormentes csörögefánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept