Ha február, akkor csörögefánk, ez nem is kérdés! Vagy szalagos fánk. Vagy amerikai fánk. Na jó srácok, csináljatok fánkot!
A csörögefánk tésztájához a lisztet egy nagy tálba mérjük, majd hozzákeverjük a sütőport, a sót és az eritritet is. A vaníliaaromát elkeverjük a tejföllel, a lágy vajjal, a tojássárgájával és a rummal, majd az egész keveréket a lisztes részhez adjuk, és alaposan összegyúrjuk.
A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és egy késsel, pizzavágóval vagy derelyevágóval felvágjuk úgy, hogy először átlósan vágunk belőle 4 cm-es sávokat, majd erre kissé merőlegesen újfent vágunk ekkora sávokat, így rombusz alakú tésztadarabokat kapunk. Mindegyik robuszt középen bevagjuk és az egyik csücskét átfordítjuk a lyukon.
160 fokos, bő olajban, pár perc alatt kisütjük a csörögefánkokat, és a cukormentes baracklekvárral tálaljuk.
