Fitt

Cukormenteseprescéklatorta

Cukormentes epres céklatorta

Hozzávalók
A tésztához
125 g
finomra reszelt cékla
(kifacsarva)
35 g
epres fehérjepor
90 g
zabpehelyliszt
35 g
zabpehely
0.75 tk
szódabikarbóna
1 tk
sütőpor
130 g
natúr joghurt
60 ml
céklalé
60 ml
tej
5 g
céklapor
2 tk
folyékony édesítőszer
25 g
olvasztott kókuszolaj + a forma kikenéséhez
A krémhez
200 g
zsírszegény túró
1 tk
folyékony édesítőszer
40 g
fehér csokis fehérjepor
250 g
light mascarpone
A díszítéshez
1 tk
céklapor
5 - 6 szem
eper

Elkészítés

A cukormentes epres céklatorta tésztájához tartozó alapanyagokat alaposan összekeverjük, majd egy 18 cm-es tapadásmentes vagy sütőpapírral bélelt, kókuszolajjal enyhén kikent tortaformába öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. Ehhez a túrót és az édesítőszert egy aprítógéppel krémesre zúzzuk. Ezután jöhet bele a fehérjepor, majd a mascarponét egy robotgéppel vagy elektromos habverővel alaposan kihabosítjuk, hozzáadjuk a túrókrémet, és ezzel is alaposan eldolgozzuk. Habzsákba tesszük, majd a hűtőben tartjuk felhasználásig.

A tortát szoba-hőmérsékletűre hűtjük, majd vízszintesen félbevágjuk. A krém felét a torta közepébe nyomjuk, meghintjük kevés céklaporral, majd ráhelyezzük a tetejét és a maradék krémet tetszés szerint eloszlatjuk rajta. Végül rászitálunk egy kevés céklaport, a szeletelt eperrel díszítjük, és némi hűtés után már ehetjük is.

cukormentes-epres-ceklatorta
Cukormentes epres céklatorta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1,5 óra

Ezek a cukormentes receptek is érdekelhetnek:

Cukormentes citrusos túrótorta

Joghurtos-zabos-gyümölcsös pohárkrém

Túrókrémes proteines zabpalacsinta

www.streetkitchen.hu

Ez a fitt céklatorta az élő példája annak, hogy egy-két zöldség tökéletesen felhasználható desszert formájában is.

Hozzávalók

1 18 cm-es tortához
A tésztához
125 g
finomra reszelt cékla
(kifacsarva)
35 g
epres fehérjepor
90 g
zabpehelyliszt
35 g
zabpehely
0.75 tk
szódabikarbóna
1 tk
sütőpor
130 g
natúr joghurt
60 ml
céklalé
60 ml
tej
5 g
céklapor
2 tk
folyékony édesítőszer
25 g
olvasztott kókuszolaj + a forma kikenéséhez
A krémhez
200 g
zsírszegény túró
1 tk
folyékony édesítőszer
40 g
fehér csokis fehérjepor
250 g
light mascarpone
A díszítéshez
1 tk
céklapor
5 - 6 szem
eper

A cukormentes epres céklatorta tésztájához tartozó alapanyagokat alaposan összekeverjük, majd egy 18 cm-es tapadásmentes vagy sütőpapírral bélelt, kókuszolajjal enyhén kikent tortaformába öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. Ehhez a túrót és az édesítőszert egy aprítógéppel krémesre zúzzuk. Ezután jöhet bele a fehérjepor, majd a mascarponét egy robotgéppel vagy elektromos habverővel alaposan kihabosítjuk, hozzáadjuk a túrókrémet, és ezzel is alaposan eldolgozzuk. Habzsákba tesszük, majd a hűtőben tartjuk felhasználásig.

A tortát szoba-hőmérsékletűre hűtjük, majd vízszintesen félbevágjuk. A krém felét a torta közepébe nyomjuk, meghintjük kevés céklaporral, majd ráhelyezzük a tetejét és a maradék krémet tetszés szerint eloszlatjuk rajta. Végül rászitálunk egy kevés céklaport, a szeletelt eperrel díszítjük, és némi hűtés után már ehetjük is.

cukormentes-epres-ceklatorta
Cukormentes epres céklatorta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1,5 óra

Ezek a cukormentes receptek is érdekelhetnek:

Cukormentes citrusos túrótorta

Joghurtos-zabos-gyümölcsös pohárkrém

Túrókrémes proteines zabpalacsinta

Ha tetszett a Cukormentes epres céklatorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept