Rétesek

Cukormenteskáposztásrétes

Cukormentes káposztás rétes
Cukormentes káposztás rétes

Hozzávalók
2 kg
fejes káposzta
1 ek
100 ml
étolaj
1 tk
durvára őrölt bors
40 g
eritrit
1 csomag
réteslap
(8 lapos kiszerelés)
50 g
olvasztott vaj
2 ek
zsemlemorzsa
1 db
tojás

Elkészítés
  1. A káposztát lereszeljük és sózzuk, majd 15 percig állni hagyjuk.

  2. Ezután egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, és elkezdjük dinsztelni a káposztát. Közben borsozzuk és megszórjuk az eritrittel is. Így pároljuk a káposztát, amíg szép aranybarna színe nem lesz és megpuhul. Ha szükséges, közben adjunk hozzá egy kevés vizet, de óvatosan, mert a töltelék a végén nem lehet túl nedves.

  3. Fogunk egy olyan konyharuhát, ami nagyobb, mint egy réteslap, a pultra terítjük és ráfektetünk egy réteslapot, megkenjük olvasztott vajjal, majd rárakunk még egy lapot, és így tovább még kétszer.

  4. Az így kapott felületet megszórjuk zsemlemorzsával, és egy sávban eloszlatjuk rajta a káposzta felét, majd a konyharuha segítségével szorosan feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a rétest.

  5. Ezt a folyamatot megismételjük a másik 4 réteslappal és a maradék töltelékkel.

  6. A feltekert réteseket lekenjük a felvert tojással, majd 15 perc pihentetés után pár helyen megszurkáljuk villával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

  7. Szeletelés előtt várjuk meg, hogy langyosra hűljön. 


www.streetkitchen.hu

A Káposztás receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Ha létezik olyan étel, ami egyszerre édes, sós, ropogós és teljesen megnyugtató, ez az. Ez a káposztás rétes nem a klasszikus cukros, hanem egy cukormentes, mégis zseniálisan ízes verzió – mert a karamellizált káposzta cukor nélkül is pont olyan finom.

pictogram

Vega

pictogram

Cukormentes

Ez a cukormentes káposztás rétes pontosan az a sós‑édes harmónia, amit keresel: a karamellizált töl­telék gazdag íze és a ropogós réteslapok egy olyan fogást adnak, amitől minden falat ünnepi hangulatú lesz.

Hozzávalók

2 rúdhoz
2 kg
fejes káposzta
1 ek
100 ml
étolaj
1 tk
durvára őrölt bors
40 g
eritrit
1 csomag
réteslap
(8 lapos kiszerelés)
50 g
olvasztott vaj
2 ek
zsemlemorzsa
1 db
tojás

Elkészítés

  1. A káposztát lereszeljük és sózzuk, majd 15 percig állni hagyjuk.

  2. Ezután egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, és elkezdjük dinsztelni a káposztát. Közben borsozzuk és megszórjuk az eritrittel is. Így pároljuk a káposztát, amíg szép aranybarna színe nem lesz és megpuhul. Ha szükséges, közben adjunk hozzá egy kevés vizet, de óvatosan, mert a töltelék a végén nem lehet túl nedves.

  3. Fogunk egy olyan konyharuhát, ami nagyobb, mint egy réteslap, a pultra terítjük és ráfektetünk egy réteslapot, megkenjük olvasztott vajjal, majd rárakunk még egy lapot, és így tovább még kétszer.

  4. Az így kapott felületet megszórjuk zsemlemorzsával, és egy sávban eloszlatjuk rajta a káposzta felét, majd a konyharuha segítségével szorosan feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a rétest.

  5. Ezt a folyamatot megismételjük a másik 4 réteslappal és a maradék töltelékkel.

  6. A feltekert réteseket lekenjük a felvert tojással, majd 15 perc pihentetés után pár helyen megszurkáljuk villával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

  7. Szeletelés előtt várjuk meg, hogy langyosra hűljön. 


cukormentes-kaposztas-retes-2
Cukormentes káposztás rétes (Fotó: Street Kitchen)

Tálalás előtt mindenképp várj egy kicsit, hogy a töltelék megülhessen — így lesz a szelet tiszta és mutatós. Ez a cukormentes káposztás rétes nemcsak egészségtudatos választás, hanem egy új kedvenc is lehet a repertoárodban, akár karácsonyi köretként, akár különleges vendégváróként.

Bírod a káposztás réteseket? Akkor a cukormentes káposztás rétes után mindenképp próbáld ki ezeket is:

Ha tetszett a cukormentes káposztás rétes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése