Fantasztikus desszertek

Cukormentessajttorta

Cukormentes sajttorta

Hozzávalók
A kekszréteghez
160 g
cukormentes keksz
100 g
olvasztott vaj
A sajtréteghez
250 g
krémsajt
250 g
mascarpone
100 g
porállagú xilit
1 tk
vaníliakivonat
8 g
zselatinpor
3 ek
víz
A díszítéshez
1 ek
mandulaforgács

Elkészítés

A cukormentes sajttorta elkészítéséhez a kekszet egy aprítógépben lezúzzuk, és összekeverjük az olvasztott vajjal. 2-3 evőkanállal félrerakunk a morzsából. A többit a sütőpapírral bélelt tortaforma aljába nyomkodjuk, és berakjuk a fagyasztóba 10 percre, hogy egy kicsit megkössön.

A sajtréteghez egy tálba tesszük a krémsajtot, a mascarponét, a xilitet és a vaníliát, majd  kb. 1 percig magas fokozaton habosítjuk robotgéppel, hogy stabilabb krémalapot kapjunk.

A zselatint elkeverjük a vízzel, pár percig hagyjuk pihenni, majd mikróba tesszük 3-4 másodpercre, hogy felolvadjon, és jó alaposan elkeverjük a krémben. 

Ezután a sajtkrémes réteget a kekszalapra simítjuk, és hagyjuk, hogy megszilárduljon a fagyasztóban kb. 2 óra alatt, vagy egy éjszakára a hűtőbe rakjuk. Másnap egy műanyag késsel körbevágjuk a tortát a forma mentén, lekapcsoljuk róla a tortakarikát, és mandulaforgáccsal, valamint a félretett vajas kekszmorzsával díszítjük.

cukormentes-sajttorta
Cukormentes sajttorta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Hűtési idő: 1 éjszaka

Cukormentesen étkezel? Tartogatunk még neked recepteket, ne félj! A cukormentes sajttorta után ezeket is próbáld ki!

Cukormentes csokoládés tiramisu-pohárkrém

Cukormentes epres-túrós pite

Cukormentes ribizliszörp

www.streetkitchen.hu

Sütés nélkül elkészíthető, cukormentes, ropogós kekszes alapú, krémes, puha sajttorta. Kell ennél több? :)

pictogram

Cukormentes

Hozzávalók

1 18 cm-es tortaformához
A kekszréteghez
160 g
cukormentes keksz
100 g
olvasztott vaj
A sajtréteghez
250 g
krémsajt
250 g
mascarpone
100 g
porállagú xilit
1 tk
vaníliakivonat
8 g
zselatinpor
3 ek
víz
A díszítéshez
1 ek
mandulaforgács

A cukormentes sajttorta elkészítéséhez a kekszet egy aprítógépben lezúzzuk, és összekeverjük az olvasztott vajjal. 2-3 evőkanállal félrerakunk a morzsából. A többit a sütőpapírral bélelt tortaforma aljába nyomkodjuk, és berakjuk a fagyasztóba 10 percre, hogy egy kicsit megkössön.

A sajtréteghez egy tálba tesszük a krémsajtot, a mascarponét, a xilitet és a vaníliát, majd  kb. 1 percig magas fokozaton habosítjuk robotgéppel, hogy stabilabb krémalapot kapjunk.

A zselatint elkeverjük a vízzel, pár percig hagyjuk pihenni, majd mikróba tesszük 3-4 másodpercre, hogy felolvadjon, és jó alaposan elkeverjük a krémben. 

Ezután a sajtkrémes réteget a kekszalapra simítjuk, és hagyjuk, hogy megszilárduljon a fagyasztóban kb. 2 óra alatt, vagy egy éjszakára a hűtőbe rakjuk. Másnap egy műanyag késsel körbevágjuk a tortát a forma mentén, lekapcsoljuk róla a tortakarikát, és mandulaforgáccsal, valamint a félretett vajas kekszmorzsával díszítjük.

cukormentes-sajttorta
Cukormentes sajttorta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Hűtési idő: 1 éjszaka

Cukormentesen étkezel? Tartogatunk még neked recepteket, ne félj! A cukormentes sajttorta után ezeket is próbáld ki!

Cukormentes csokoládés tiramisu-pohárkrém

Cukormentes epres-túrós pite

Cukormentes ribizliszörp

Ha tetszett a Cukormentes sajttorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept