A tésztához minden hozzávalót egy dagasztógép üstjébe mérünk, alaposan összedolgozzuk, majd langyos helyen letakarva hagyjuk duplájára kelni.
A töltelékhez ledaráljuk a húst. Egy serpenyőben, az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Mehet hozzá a felaprított káposzta és a kakukkfű. 10-15 perc pirítás után levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a tejfölt is.
A tésztát lisztezett felületen 0,5 cm vastagra nyújtjuk, köröket szaggatunk ki belőle, majd beleteszünk 1-2 tk tölteléket. Kettéhajtjuk, villával lezárjuk, és 170 fokos bő olajban aranybarnára sütjük.
Darálthússaltöltöttpirog
Ez a darált hússal és káposztával töltött pirog egy egyszerűen elkészíthető sült batyu, amit akár egy hétvégi kirándulásra is magaddal vihetsz. A kelt tésztát édes töltelékkel is megpakolhatod, ha ahhoz van kedved, de mi most maradtunk a klasszikus vonalnál.
A darált hússal töltött pirog jó példa arra, hogyan lehet egy egyszerű tésztabatyuból igazán tartalmas ételt készíteni. A kívül aranybarnára sült tészta és a belül szaftos, fűszeres töltelék együtt adják azt a fajta kajaélményt, ami gyorsan visszakerül a heti menübe. Nem bonyolult, mégis nagyon jól működik akár hétvégi főfogásként is.
@streetkitchenhu #hirdetes Egy príma pirog recept jöhet, ugye? Boti kivételesen nem vette megúszósra a figurát és mindent maga készített hozzá saját kezűleg: a hús darálásától a tészta nyújtásáig és szaggatásáig. 🥟 #Kenwood #konyhairobotgép #KenwoodPatissier #KenwoodChefPatissier ♬ eredeti hang - streetkitchenhu
Hozzávalók
A töltelékhez
Elkészítés
A tésztához minden hozzávalót egy dagasztógép üstjébe mérünk, alaposan összedolgozzuk, majd langyos helyen letakarva hagyjuk duplájára kelni.
A töltelékhez ledaráljuk a húst. Egy serpenyőben, az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Mehet hozzá a felaprított káposzta és a kakukkfű. 10-15 perc pirítás után levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a tejfölt is.
A tésztát lisztezett felületen 0,5 cm vastagra nyújtjuk, köröket szaggatunk ki belőle, majd beleteszünk 1-2 tk tölteléket. Kettéhajtjuk, villával lezárjuk, és 170 fokos bő olajban aranybarnára sütjük.

A töltelék kulcsa a jól fűszerezett darált hús: egy kis hagyma, fokhagyma, fűszerek és kész a varázslat! Lehet kisebb, falatnyi méretűre formázni vagy nagyobbra – mindkettő jól működik.
A pirog sokféleképpen tálalható: friss salátával, tejföllel, csípős szósszal vagy akár magában, még melegen. Jó választás vendégvárónak, uzsonnának vagy hétvégi ebédnek is. Praktikus, laktató, és ha egyszer elkészíted, könnyen kedvenc lehet.
A darált hússal töltött pirog mellett van még húsos kajánk, ami tuti levesz a lábadról! Itt is van még három recept!
Ha tetszett a darált hússal töltött pirog receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!




