Húsos kaják

Darálthússaltöltöttpirog

Darált hússal töltött pirog
Darált hússal töltött pirog (Fotó: Street Kitchen)

Hozzávalók
500 g
finomliszt
7 g
porélesztő
7 g
1 tk
kristálycukor
200 ml
langyos tej
A töltelékhez
200 g
sertéscomb
5 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
bors
100 g
fejes káposzta
1 tk
kakukkfű
50 g
tejföl
bő étolaj sütéshez

Elkészítés
  1. A tésztához minden hozzávalót egy dagasztógép üstjébe mérünk, alaposan összedolgozzuk, majd langyos helyen letakarva hagyjuk duplájára kelni.

  2. A töltelékhez ledaráljuk a húst. Egy serpenyőben, az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Mehet hozzá a felaprított káposzta és a kakukkfű. 10-15 perc pirítás után levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a tejfölt is.

  3. A tésztát lisztezett felületen 0,5 cm vastagra nyújtjuk, köröket szaggatunk ki belőle, majd beleteszünk 1-2 tk tölteléket. Kettéhajtjuk, villával lezárjuk, és 170 fokos bő olajban aranybarnára sütjük.


www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ez a darált hússal és káposztával töltött pirog egy egyszerűen elkészíthető sült batyu, amit akár egy hétvégi kirándulásra is magaddal vihetsz. A kelt tésztát édes töltelékkel is megpakolhatod, ha ahhoz van kedved, de mi most maradtunk a klasszikus vonalnál.

A darált hússal töltött pirog jó példa arra, hogyan lehet egy egyszerű tésztabatyuból igazán tartalmas ételt készíteni. A kívül aranybarnára sült tészta és a belül szaftos, fűszeres töltelék együtt adják azt a fajta kajaélményt, ami gyorsan visszakerül a heti menübe. Nem bonyolult, mégis nagyon jól működik akár hétvégi főfogásként is.

@streetkitchenhu #hirdetes Egy príma pirog recept jöhet, ugye? Boti kivételesen nem vette megúszósra a figurát és mindent maga készített hozzá saját kezűleg: a hús darálásától a tészta nyújtásáig és szaggatásáig. 🥟 #Kenwood #konyhairobotgép #KenwoodPatissier #KenwoodChefPatissier ♬ eredeti hang - streetkitchenhu

Hozzávalók

12 darab
500 g
finomliszt
7 g
porélesztő
7 g
1 tk
kristálycukor
200 ml
langyos tej
A töltelékhez
200 g
sertéscomb
5 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
bors
100 g
fejes káposzta
1 tk
kakukkfű
50 g
tejföl
bő étolaj sütéshez

Elkészítés

  1. A tésztához minden hozzávalót egy dagasztógép üstjébe mérünk, alaposan összedolgozzuk, majd langyos helyen letakarva hagyjuk duplájára kelni.

  2. A töltelékhez ledaráljuk a húst. Egy serpenyőben, az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Mehet hozzá a felaprított káposzta és a kakukkfű. 10-15 perc pirítás után levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a tejfölt is.

  3. A tésztát lisztezett felületen 0,5 cm vastagra nyújtjuk, köröket szaggatunk ki belőle, majd beleteszünk 1-2 tk tölteléket. Kettéhajtjuk, villával lezárjuk, és 170 fokos bő olajban aranybarnára sütjük.


Darált húsos pirog - Kenwood-2
Darált hússal töltött pirog (Fotó: Street Kitchen)

A töltelék kulcsa a jól fűszerezett darált hús: egy kis hagyma, fokhagyma, fűszerek és kész a varázslat! Lehet kisebb, falatnyi méretűre formázni vagy nagyobbra – mindkettő jól működik.

A pirog sokféleképpen tálalható: friss salátával, tejföllel, csípős szósszal vagy akár magában, még melegen. Jó választás vendégvárónak, uzsonnának vagy hétvégi ebédnek is. Praktikus, laktató, és ha egyszer elkészíted, könnyen kedvenc lehet.

A darált hússal töltött pirog mellett van még húsos kajánk, ami tuti levesz a lábadról! Itt is van még három recept!

Darált húsos rakott tészta

Darált húsos rakott krumpli

Darált marhahúsos gőzölt wonton

Ha tetszett a darált hússal töltött pirog receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése