A brokkolit rózsáira szedjük, a szárát felaprítjuk, és lobogó, sós, szódabikarbónás vízbe dobjuk, majd ha újraforrt, leszűrjük és kihűtjük. A quinoát bő, sós vízben 15-20 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
Egy nagyobb serpenyőben az olajon, magas hőmérsékleten, hirtelen megpirítjuk a kockákra vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymákat. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, visszarakjuk a csirkét, felöntjük az alaplével, és a negyedére forraljuk. Hozzáadjuk a quinoát, majd ezt a keveréket egy közepes tepsi aljára rakjuk, és rászórjuk a brokkolit. A tejfölt kikeverjük a reszelt parmezánnal és a fűszerekkel, majd lekenjük vele a brokkolit, és 200 fokra előmelegített grillsütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a teteje.
