Fantasztikus desszertek

Dióhaboskocka

Dióhabos kocka

Hozzávalók
A tésztához
250 g
liszt
10 g
sütőpor
1 csipet
50 g
porcukor
1 db
tojássárgája
100 g
tejföl
A középső réteghez
baracklekvár
A diós habhoz
4 db
tojásfehérje
140 g
kristálycukor
140 g
darált dió
125 g
vaj

Elkészítés
A tésztához a lisztet, sütőport és a sót összekeverjük egy tálban. A vajat a cukorral és tojássárgájával kikeverjük, majd belekeverjük a tejfölt, végül a lisztes keveréket. Mikor összeállt a tészta, a tepsi aljába nyomkodjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 14 perc alatt elősütjük.
Közben a tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, majd félúton beleszórjuk a cukrot és kemény habot verünk belőle. Óvatosan beleforgatjuk a darált diót is. Az elősütött tésztát megkenjük  vastag rétegben baracklekvárral, erre jön a diós fehérjehab, majd szintén 180 fokon további kb. 15 percig sütjük, hogy a diós hab is megszilárduljon.

www.streetkitchen.hu

Omlós tészta, házi baracklekvárral és diós habcsókszerű krémmel a tetején! Gyerekkorom egyik kedvence volt, és ez a süti garantáltan még most is megállja a helyét. Ráadásul pikk-pakk készen van. :)

Hozzávalók

1 kb. 24x18 cm-es tepsihez:
A tésztához
250 g
liszt
10 g
sütőpor
1 csipet
50 g
porcukor
1 db
tojássárgája
100 g
tejföl
A középső réteghez
baracklekvár
A diós habhoz
4 db
tojásfehérje
140 g
kristálycukor
140 g
darált dió
125 g
vaj
A tésztához a lisztet, sütőport és a sót összekeverjük egy tálban. A vajat a cukorral és tojássárgájával kikeverjük, majd belekeverjük a tejfölt, végül a lisztes keveréket. Mikor összeállt a tészta, a tepsi aljába nyomkodjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 14 perc alatt elősütjük.
Közben a tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, majd félúton beleszórjuk a cukrot és kemény habot verünk belőle. Óvatosan beleforgatjuk a darált diót is. Az elősütött tésztát megkenjük  vastag rétegben baracklekvárral, erre jön a diós fehérjehab, majd szintén 180 fokon további kb. 15 percig sütjük, hogy a diós hab is megszilárduljon.

Ha tetszett a Dióhabos kocka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept