Karácsonyi desszertek

Diósfranciasüteménymeggyraguval

Diós francia sütemény meggyraguval

Hozzávalók
A tésztához
20 g
méz
80 g
liszt
120 g
darált dió
3 g
sütőpor
1 csipet
7 db
tojásfehérje
(M-es)
240 g
cukor
A raguhoz
250 g
magozott meggy
1 tk
fahéj
25 g
barna cukor
1 mk
dzsemfix
0.5 db
citrom
A tetejére
porcukor
200 g
vaj

Elkészítés

Első lépésként a vajat alacsony hőfokon felolvasztjuk egy edényben, majd folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, hogy szép lassan aranybarnává váljon. Ha ez megtörtént, félrehúzzuk az edényt a tűzhelyről, és belecsurgatjuk a mézet, majd hagyjuk kihűlni.

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a diót, a sütőport és a sót. Robotgéppel elkezdjük a tojásfehérjéket a cukorral krémesre habosítani, majd amikor elértük a kívánt állagot, akkor kis adagonként hozzákeverjük a lisztes keveréket, és lassan a tésztához öntjük a mézes vajat is.

A tésztánkat 1-2 órára a hűtőbe tesszük, ezután kivajazott formába öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt aranybarnára sütjük.

Amíg a tészta pihen, addig el tudjuk készíteni a meggyragut a sütinkhez. Egy kis edényre lesz szükségünk, amibe beletesszük a meggyet, és felforraljuk a fahéjjal. A cukrot összekeverjük a dzsemfixszel, majd a forrásban lévő meggyhez adjuk, és így forraljuk 1-2 percig, folyamatos kevergetés mellett. Végezetül fél citrom levével ízesítjük, és ha úgy gondoljuk, tehetünk még  bele egy kis fahéjat is.

Tálaláskor felvágjuk a süteményt, megszórjuk a tetejét porcukorral, és kanalazunk mellé a meggyraguból.

Diós francia sütemény meggyraguval
Diós francia sütemény meggyraguval

Még több meggyes sütemény:

Mákos-meggyes csiga

Túrós-meggyes pite

Meggyes tejberizstorta

www.streetkitchen.hu

Egy igen egyszerű diós-meggyes sütit hoztam nektek. Ha szeretnétek valami újat is a karácsonyi asztalon, akkor készítsétek el ezt az illatos, francia diós süteményt. Garantált a siker!

Hozzávalók

1 kenyérsütő formához
A tésztához
20 g
méz
80 g
liszt
120 g
darált dió
3 g
sütőpor
1 csipet
7 db
tojásfehérje
(M-es)
240 g
cukor
A raguhoz
250 g
magozott meggy
1 tk
fahéj
25 g
barna cukor
1 mk
dzsemfix
0.5 db
citrom
A tetejére
porcukor
200 g
vaj

Első lépésként a vajat alacsony hőfokon felolvasztjuk egy edényben, majd folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, hogy szép lassan aranybarnává váljon. Ha ez megtörtént, félrehúzzuk az edényt a tűzhelyről, és belecsurgatjuk a mézet, majd hagyjuk kihűlni.

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a diót, a sütőport és a sót. Robotgéppel elkezdjük a tojásfehérjéket a cukorral krémesre habosítani, majd amikor elértük a kívánt állagot, akkor kis adagonként hozzákeverjük a lisztes keveréket, és lassan a tésztához öntjük a mézes vajat is.

A tésztánkat 1-2 órára a hűtőbe tesszük, ezután kivajazott formába öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt aranybarnára sütjük.

Amíg a tészta pihen, addig el tudjuk készíteni a meggyragut a sütinkhez. Egy kis edényre lesz szükségünk, amibe beletesszük a meggyet, és felforraljuk a fahéjjal. A cukrot összekeverjük a dzsemfixszel, majd a forrásban lévő meggyhez adjuk, és így forraljuk 1-2 percig, folyamatos kevergetés mellett. Végezetül fél citrom levével ízesítjük, és ha úgy gondoljuk, tehetünk még  bele egy kis fahéjat is.

Tálaláskor felvágjuk a süteményt, megszórjuk a tetejét porcukorral, és kanalazunk mellé a meggyraguból.

Diós francia sütemény meggyraguval
Diós francia sütemény meggyraguval

Még több meggyes sütemény:

Mákos-meggyes csiga

Túrós-meggyes pite

Meggyes tejberizstorta

Ha tetszett a Diós francia sütemény meggyraguval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept