A diós tejberizs elkészítéséhez a rizst átmossuk, és egy száraz edényben, magasabb hőmérsékleten kissé lepirítjuk, de vigyázzunk, ne égjenek meg a szemek. Azután lejjebb vesszük a lángot, és felöntjük a vízzel a rizst. Mikor magába szívta a vizet, felöntjük a tejjel, majd beleszórjuk a darált diót. Mehet bele a vaníliás cukor, a cukor és a citromhéj is.
Alacsony lángon addig főzzük a rizst, amíg megpuhulnak a szemek, és magukba szívják a folyadékot. A végén belekeverjük a vajat, majd kis tálakba szedjük a tejberizst, és apróra vágott dióval tálaljuk.

Előkészítés: 2 perc
Elkészítés: 20 perc
Összesen: 22 perc
Még több diós recept:
Diós-szilvás gombóc fahéjmártással
Diós kosárka
Diós francia sütemény meggyraguval