A liszteket, a sót, a borsot, a sütőport és a reszelt sajtokat összekeverjük. A tojást felverjük a tejjel, belecsorgatjuk az olvasztott vajat, majd összekeverjük a lisztes keverékkel. Sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába öntjük, és 190 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Felszeletelve tálaljuk, de csak miután kihűlt, hogy ne morzsálódjon.
Nagyon egyszerűen összedobható kenyér, ha már unjátok a klasszikusokat. A füstölt sajt csodás ízt ad az egésznek, nem érdemes kihagyni belőle.
Hozzávalók
1 normál kenyérsütő formához:
300 ml
tej
250 g
kukoricaliszt
125 g
liszt
2 tk
só
bors
2 tk
sütőpor
100 g
füstölt sajt
50 g
parmezán
2 db
tojás
80 g
olvasztott vaj
A liszteket, a sót, a borsot, a sütőport és a reszelt sajtokat összekeverjük. A tojást felverjük a tejjel, belecsorgatjuk az olvasztott vajat, majd összekeverjük a lisztes keverékkel. Sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába öntjük, és 190 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Felszeletelve tálaljuk, de csak miután kihűlt, hogy ne morzsálódjon.
Ha tetszett a Dupla sajtos kukoricakenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!