Saláták

Ecetespaprikasaláta

Ecetes paprikasaláta

Hozzávalók
600 ml
víz
2 ek
porcukor
1 tk
40 ml
10%-os ételecet
0.5 fej
lila hagyma
(140 g/fej)
3 db
tv-paprika
(100 g/db)
1 csokor
friss petrezselyem

Elkészítés

A paprika saláta első lépéseként a vízben elkeverjük a porcukrot, a sót és az ecetet. Addig kavargatjuk, amíg minden el nem olvad. Hozzáadjuk a léhez a vékony karikákra vágott lila hagymát és tv-paprikát, majd a finomra vágott  petrezselymet. Jól behűtve tálaljuk. Kiváló kiegészítője pörkölteknek, raguknak, sülteknek vagy akár egy jó rántott húsnak is.

paprika-salata-ecetes
Ecetes paprikasaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 10 perc

Az ecetes saláták a magyar gasztronómia szerves részét képezik. Gyakran előkerülnek a vasárnapi ebédlőasztalon, de a hétköznapi fogások mellett is megjelennek kiegészítőként, a pörkölt és a rántott hús is elképzelhetetlen nélküle. A legtöbb húsos kaját remekül kiegészítik, és paprika mellett más zöldségekből is simán készülhetnek:

Ecetes krumplisaláta

Uborkasaláta

Klasszik paradicsomsaláta

Ecetes zöldbabsaláta

www.streetkitchen.hu

Rengeteg olyan étel van, amit nem lehet elképzelni valami saláta vagy savanyúság nélkül. Képzelj csak el egy nagy tányér marhapörköltet, amihez csak nokedlit kínálsz. Most pedig képzelj el egy nagy tányér marhapörköltet, ami mellé nokedlit és egy adag jól behűtött ecetes paprikasalátát is adsz. Azért érzed a különbséget, ugye?

Hozzávalók

2 főre
600 ml
víz
2 ek
porcukor
1 tk
40 ml
10%-os ételecet
0.5 fej
lila hagyma
(140 g/fej)
3 db
tv-paprika
(100 g/db)
1 csokor
friss petrezselyem

A paprika saláta első lépéseként a vízben elkeverjük a porcukrot, a sót és az ecetet. Addig kavargatjuk, amíg minden el nem olvad. Hozzáadjuk a léhez a vékony karikákra vágott lila hagymát és tv-paprikát, majd a finomra vágott  petrezselymet. Jól behűtve tálaljuk. Kiváló kiegészítője pörkölteknek, raguknak, sülteknek vagy akár egy jó rántott húsnak is.

paprika-salata-ecetes
Ecetes paprikasaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 10 perc

Az ecetes saláták a magyar gasztronómia szerves részét képezik. Gyakran előkerülnek a vasárnapi ebédlőasztalon, de a hétköznapi fogások mellett is megjelennek kiegészítőként, a pörkölt és a rántott hús is elképzelhetetlen nélküle. A legtöbb húsos kaját remekül kiegészítik, és paprika mellett más zöldségekből is simán készülhetnek:

Ecetes krumplisaláta

Uborkasaláta

Klasszik paradicsomsaláta

Ecetes zöldbabsaláta

Ha tetszett az Ecetes paprikasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept