Saláták

Eceteszöldségsaláta

Ecetes zöldségsaláta
Ecetes zöldségsaláta

Hozzávalók
2 szál
sárgarépa
(100 g/szál)
1 db
kígyóuborka
(200 g/db)
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 db
kaliforniai paprika
200 g
lila káposzta
2 tk
3 ek
10%-os ecet
1 ek
kristálycukor
3 ek
víz
1 ek
napraforgóolaj
bors
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés
  1. A sárgarépát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Az uborkát félkarikákra, a lila hagymát vékony szeletekre, a paprikát 2 cm-es kockákra vágjuk. A lila káposztát vékony csíkokra vágjuk, vagy ha van gyalunk, azt is használhatjuk.

  2. Egy nagy tálban összekeverjük a zöldségeket, megszórjuk sóval, és kézzel alaposan átforgatjuk, majd 10 percig pihentetjük, hogy kissé levet eresszenek.

  3. Közben egy kis edényben elkeverjük az ecetet, a kristálycukrot, a vizet, az olajat és a borsot, egészen addig, amíg a cukor teljesen feloldódik.

  4. A levet eresztett zöldségeket kinyomkodjuk, majd nyakon öntjük az ecetes páclével, és jól átforgatjuk. Szerintem mindenképp érdemes picit előre gondolkodni és jól lehűteni fogyasztás előtt, de ez már ízlés kérdése.

  5. Tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

www.streetkitchen.hu

Ez az ecetes zöldségsaláta pont olyan, amire szükséged van: hamar elkészül, tele van vitaminokkal, és garantáltan felpezsdíti a szürke hétköznapokat! Ráadásul annyira finom, hogy még a nagymama is megirigyelné.

pictogram

Vegán

Nem kell hozzá se különleges alapanyag, se komoly konyhai rutin – tökéletes választás azoknak is, akik most barátkoznak a házi savanyítás világával. Friss, üdítő és szuperegyszerű! Ezek kellenek az ecetes zöldségsaláta elkészítéséhez:

Hozzávalók

4 fő részére
2 szál
sárgarépa
(100 g/szál)
1 db
kígyóuborka
(200 g/db)
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 db
kaliforniai paprika
200 g
lila káposzta
2 tk
3 ek
10%-os ecet
1 ek
kristálycukor
3 ek
víz
1 ek
napraforgóolaj
bors
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

  1. A sárgarépát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Az uborkát félkarikákra, a lila hagymát vékony szeletekre, a paprikát 2 cm-es kockákra vágjuk. A lila káposztát vékony csíkokra vágjuk, vagy ha van gyalunk, azt is használhatjuk.

  2. Egy nagy tálban összekeverjük a zöldségeket, megszórjuk sóval, és kézzel alaposan átforgatjuk, majd 10 percig pihentetjük, hogy kissé levet eresszenek.

  3. Közben egy kis edényben elkeverjük az ecetet, a kristálycukrot, a vizet, az olajat és a borsot, egészen addig, amíg a cukor teljesen feloldódik.

  4. A levet eresztett zöldségeket kinyomkodjuk, majd nyakon öntjük az ecetes páclével, és jól átforgatjuk. Szerintem mindenképp érdemes picit előre gondolkodni és jól lehűteni fogyasztás előtt, de ez már ízlés kérdése.

  5. Tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Ecetes zöldségsaláta 3
Ecetes zöldségsaláta (Fotó: Street Kitchen)

Remekül passzol sült húsok mellé, de akár szendvicsbetétként is megállja a helyét. Jól behűtve a legjobb, és másnapra még ízesebb lesz (ha egyáltalán marad belőle). :D

Ez a savanykás, roppanós zöldségsaláta szinte bármilyen sült vagy rántott hús mellé bevethető, főleg ha valami könnyed, frissítő köretet keresel. Mutatunk néhány tuti húsos fogást, ami mellé garantáltan telitalálat lesz!

Rántott csirkemáj

Hagymás-mustáros csirkecomb sütőben

Cigánypecsenye hagymás burgonyával

Ha tetszett az Ecetes zöldségsaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept