Rántva minden jobb!

Rántottcsirkemáj

Rántott csirkemáj

Hozzávalók
300 ml
tej
3 gerezd
fokhagyma
300 g
csirkemáj
80 g
finomliszt
2 db
tojás
80 g
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
300 g
fagyasztott sült burgonya
200 g
savanyú uborka

Elkészítés

A csirkemáj elkészítése nem bonyolult, csak a pihentetésre kell egy kis időt szánni, mielőtt megsütöd. Mutatjuk, hogyan készül!

Első lépésként a tejbe belenyomjuk a fokhagymagerezdeket és beleáztatjuk a csirkemájat legalább 1 órára. Sütés előtt a májat kiemeljük a fokhagymás tejből, majd sózzuk és a szokásos módon bepanírozzuk. Először a lisztbe, aztán a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába forgatjuk, ezután mehet a 170 fokra melegített olajba. Kb. 3 perc alatt aranybarnára sütjük, és konyhai papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.  

A burgonyát szintén kisütjük az olajban a csomagoláson leírtak szerint és ezzel, illetve savanyúsággal tálaljuk a rántott csirkemájat.

Rántott csirkemáj
Rántott csirkemáj (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Pihentetési idő: 1 óra

Ha szereted a májat mindenféle verzióban, akkor javasoljuk, hogy ezeket a recepteket se hagyd ki a rántott csirkemáj mellett!

Resztelt máj

Szőlős csirkemáj

Baconbe tekert csirkemáj air fryerben

www.streetkitchen.hu

A fokhagymás-tejes pác csodákat művel a csirkemájjal. Ha még nem próbáltad ki így, akkor most itt az ideje – harapni lehet majd a különbséget!

Hozzávalók

1 adag
300 ml
tej
3 gerezd
fokhagyma
300 g
csirkemáj
80 g
finomliszt
2 db
tojás
80 g
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
300 g
fagyasztott sült burgonya
200 g
savanyú uborka

A csirkemáj elkészítése nem bonyolult, csak a pihentetésre kell egy kis időt szánni, mielőtt megsütöd. Mutatjuk, hogyan készül!

Első lépésként a tejbe belenyomjuk a fokhagymagerezdeket és beleáztatjuk a csirkemájat legalább 1 órára. Sütés előtt a májat kiemeljük a fokhagymás tejből, majd sózzuk és a szokásos módon bepanírozzuk. Először a lisztbe, aztán a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába forgatjuk, ezután mehet a 170 fokra melegített olajba. Kb. 3 perc alatt aranybarnára sütjük, és konyhai papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.  

A burgonyát szintén kisütjük az olajban a csomagoláson leírtak szerint és ezzel, illetve savanyúsággal tálaljuk a rántott csirkemájat.

Rántott csirkemáj
Rántott csirkemáj (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Pihentetési idő: 1 óra

Ha szereted a májat mindenféle verzióban, akkor javasoljuk, hogy ezeket a recepteket se hagyd ki a rántott csirkemáj mellett!

Resztelt máj

Szőlős csirkemáj

Baconbe tekert csirkemáj air fryerben

Ha tetszett a Rántott csirkemáj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept