Vegetáriánus ételek

Édes-savanyúrépapirítottmogyoróval

Édes-savanyú répa pirított mogyoróval

Hozzávalók
400 g
répa
(pucolva)
2 ek
olaj
só, bors
2 ek
méz
25 ml
szezámolaj
10 ml
rizsecet
50 ml
víz
1 tk
keményítő
A tálaláshoz
2 ek
pirított mogyoró
1 kis csokor
petrezselyem

Elkészítés

Az édes-savanyú répa elkészítését azzal kezdjük, hogy a répát 90 fokban elforgatva feldaraboljuk, úgy vágjuk fel, mintha ki szeretnénk hegyezni. Egy tepsibe tesszük, és meglocsoljuk az olajjal. Sózzuk, borsozzuk, és 220 fokra melegített sütőben 12-14 percig sütjük.

A mézet, a szezámolajat és a rizsecetet összekeverjük, egy serpenyőben forráspontig melegítjük, majd hozzáadjuk a vízben elkevert keményítőt is. Amint felforrt, beledobjuk a megsütött répákat, és jól átforgatjuk, hogy a máz mindenhol bevonja a zöldséget. Egy tálba tesszük, megszórjuk felaprított mogyoróval és petrezselyemmel.

  • Elkészítési idő: 10 perc
  • Sütési idő: 15 perc
  • Összesen: 25 perc
édes-savanyú répa
Édes-savanyú répa pirított mogyoróval

Még több répás cucc:

Répás energiagolyó

Édes-savanyú mandulás pirított répa

Marokkói klasszik répasaláta

www.streetkitchen.hu

Önmagában, nassként is megállja a helyét, de akár köretként is fogyaszthatod. A szezámolajnak, a rizsecetnek és a szójaszósznak köszönhetően egy igazán izgalmas kis étel lett a végeredmény.

Hozzávalók

2 főre
400 g
répa
(pucolva)
2 ek
olaj
só, bors
2 ek
méz
25 ml
szezámolaj
10 ml
rizsecet
50 ml
víz
1 tk
keményítő
A tálaláshoz
2 ek
pirított mogyoró
1 kis csokor
petrezselyem

Az édes-savanyú répa elkészítését azzal kezdjük, hogy a répát 90 fokban elforgatva feldaraboljuk, úgy vágjuk fel, mintha ki szeretnénk hegyezni. Egy tepsibe tesszük, és meglocsoljuk az olajjal. Sózzuk, borsozzuk, és 220 fokra melegített sütőben 12-14 percig sütjük.

A mézet, a szezámolajat és a rizsecetet összekeverjük, egy serpenyőben forráspontig melegítjük, majd hozzáadjuk a vízben elkevert keményítőt is. Amint felforrt, beledobjuk a megsütött répákat, és jól átforgatjuk, hogy a máz mindenhol bevonja a zöldséget. Egy tálba tesszük, megszórjuk felaprított mogyoróval és petrezselyemmel.

  • Elkészítési idő: 10 perc
  • Sütési idő: 15 perc
  • Összesen: 25 perc
édes-savanyú répa
Édes-savanyú répa pirított mogyoróval

Még több répás cucc:

Répás energiagolyó

Édes-savanyú mandulás pirított répa

Marokkói klasszik répasaláta

Ha tetszett az Édes-savanyú répa pirított mogyoróval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept