Fitt

Egészségesebbhortobágyipalacsinta

Egészségesebb hortobágyi palacsinta
hortobagyi-palacsinta-egészségesen

Hozzávalók
2 ek
kókuszolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
100 ml
víz
1 ek
fűszerpaprika
3 tk
őrölt kömény
600 g
csirkemellfilé
bors
4 db
kápia paprika
400 g
görög joghurt
1 ek
keményítő
A palacsintához
75 g
darált zabpehely
25 g
zabliszt
20 g
finomliszt
1 csipet
1 ek
kókuszolaj + egy kevés a sütéshez
2 db
tojás
150 ml
szóda
100 ml
zabtej
A tálaláshoz
4 ek
görög joghurt
0.5 csokor
petrezselyem
Az uborkasalátához
1 db
kígyóuborka
1 tk
2 ek
kristálycukor
1 gerezd
fokhagyma
2 ek
10%-os ecet

Elkészítés
  1. A csirkepaprikáshoz egy lábasban felhevítjük a kókuszolajat, és elkezdjük benne dinsztelni a finomra vágott vöröshagymát, majd 2 perc után rádobjuk a zúzott fokhagymát is.

  2. Újabb 2 perc dinsztelés után felöntjük 100 ml vízzel, megszórjuk fűszerpaprikával és elkeverjük. Jöhet bele a kömény és a nagyobb darabokra vágott csirkemell. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az 1 cm-es kockákra vágott kápiát is, majd felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi.

  3. Közepes lángon, lefedve addig főzzük a paprikást, amíg a csirke meg nem puhul. 

  4. A palacsinta hozzávalóit egy nagyobb tálban csomómentesre keverjük, majd kókuszolajjal vékonyan kikent palacsintasütőben 8 db palacsintát sütünk belőle. 

  5. A megpuhult csirkét a paprikakockákkal kivesszük a szaftból. Pár percig tovább forraljuk a szaftot, majd a joghurt és a keményítő keverékével besűrítjük. 

  6. A csirkét szálaira tépkedjük, és összekeverjük annyi szafttal, hogy jó állagú tölteléket kapjunk.

  7. A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, batyuba hajtjuk és egy hőálló tálba vagy tepsibe sorakoztatjuk. Leöntjük a maradék szafttal, és 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 15 percre.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A hortobágyi palacsinta egészségesebb verzióban is simán hozhatja azt a jó kis szaftos, magyaros ízvilágot, amit annyira szeretünk – csak egy kicsit újra kell gondolni a hozzávalókat és a készítési módot. A cél nem az, hogy „diétásnak tűnjön”, hanem hogy könnyebb legyen, de közben maradjon laktató, fűszeres és élvezhető.

Ha szereted a klasszikus hortobágyi palacsintát, de valami könnyedebbre, egészségtudatosabbra vágysz, ez a verzió neked szól! A csirkemellből készült paprikás joghurtos szafttal és zabos palacsintával készül, így kevésbé terheli meg a gyomrod, mégis tartalmas marad. Nézzük, hogyan készül! :)

Hozzávalók

4 fő részére
2 ek
kókuszolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
100 ml
víz
1 ek
fűszerpaprika
3 tk
őrölt kömény
600 g
csirkemellfilé
bors
4 db
kápia paprika
400 g
görög joghurt
1 ek
keményítő
A palacsintához
75 g
darált zabpehely
25 g
zabliszt
20 g
finomliszt
1 csipet
1 ek
kókuszolaj + egy kevés a sütéshez
2 db
tojás
150 ml
szóda
100 ml
zabtej
A tálaláshoz
4 ek
görög joghurt
0.5 csokor
petrezselyem
Az uborkasalátához
1 db
kígyóuborka
1 tk
2 ek
kristálycukor
1 gerezd
fokhagyma
2 ek
10%-os ecet

Elkészítés

  1. A csirkepaprikáshoz egy lábasban felhevítjük a kókuszolajat, és elkezdjük benne dinsztelni a finomra vágott vöröshagymát, majd 2 perc után rádobjuk a zúzott fokhagymát is.

  2. Újabb 2 perc dinsztelés után felöntjük 100 ml vízzel, megszórjuk fűszerpaprikával és elkeverjük. Jöhet bele a kömény és a nagyobb darabokra vágott csirkemell. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az 1 cm-es kockákra vágott kápiát is, majd felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi.

  3. Közepes lángon, lefedve addig főzzük a paprikást, amíg a csirke meg nem puhul. 

  4. A palacsinta hozzávalóit egy nagyobb tálban csomómentesre keverjük, majd kókuszolajjal vékonyan kikent palacsintasütőben 8 db palacsintát sütünk belőle. 

  5. A megpuhult csirkét a paprikakockákkal kivesszük a szaftból. Pár percig tovább forraljuk a szaftot, majd a joghurt és a keményítő keverékével besűrítjük. 

  6. A csirkét szálaira tépkedjük, és összekeverjük annyi szafttal, hogy jó állagú tölteléket kapjunk.

  7. A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, batyuba hajtjuk és egy hőálló tálba vagy tepsibe sorakoztatjuk. Leöntjük a maradék szafttal, és 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 15 percre.

hortobagyi-palacsinta-egészségesen-4
Hortobágyi palacsinta egészségesen (Fotó: Street Kitchen)

Joghurttal meglocsolva, aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk, és hogy fokozzuk a zöldségbevitelt, egy jó kis ubisalit is készítünk mellé. Ehhez az uborkát vékonyra szeletelünk, sózzuk, cukrozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az ecetet, és annyi vizet, amennyi épp ellepi.

Ha bejött az egészségesebb hortobágyi palacsinta, itt van még több fitt recept:

Húsmentes töltött cukkini

Almás zellersaláta

Diétás túrógombóc

Ha tetszett az Egészségesebb hortobágyi palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept