A csirkepaprikáshoz egy lábasban felhevítjük a kókuszolajat, és elkezdjük benne dinsztelni a finomra vágott vöröshagymát, majd 2 perc után rádobjuk a zúzott fokhagymát is.
Újabb 2 perc dinsztelés után felöntjük 100 ml vízzel, megszórjuk fűszerpaprikával és elkeverjük. Jöhet bele a kömény és a nagyobb darabokra vágott csirkemell. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az 1 cm-es kockákra vágott kápiát is, majd felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi.
Közepes lángon, lefedve addig főzzük a paprikást, amíg a csirke meg nem puhul.
A palacsinta hozzávalóit egy nagyobb tálban csomómentesre keverjük, majd kókuszolajjal vékonyan kikent palacsintasütőben 8 db palacsintát sütünk belőle.
A megpuhult csirkét a paprikakockákkal kivesszük a szaftból. Pár percig tovább forraljuk a szaftot, majd a joghurt és a keményítő keverékével besűrítjük.
A csirkét szálaira tépkedjük, és összekeverjük annyi szafttal, hogy jó állagú tölteléket kapjunk.
A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, batyuba hajtjuk és egy hőálló tálba vagy tepsibe sorakoztatjuk. Leöntjük a maradék szafttal, és 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 15 percre.
Egészségesebbhortobágyipalacsinta
A hortobágyi palacsinta egészségesebb verzióban is simán hozhatja azt a jó kis szaftos, magyaros ízvilágot, amit annyira szeretünk – csak egy kicsit újra kell gondolni a hozzávalókat és a készítési módot. A cél nem az, hogy „diétásnak tűnjön”, hanem hogy könnyebb legyen, de közben maradjon laktató, fűszeres és élvezhető.
Ha szereted a klasszikus hortobágyi palacsintát, de valami könnyedebbre, egészségtudatosabbra vágysz, ez a verzió neked szól! A csirkemellből készült paprikás joghurtos szafttal és zabos palacsintával készül, így kevésbé terheli meg a gyomrod, mégis tartalmas marad. Nézzük, hogyan készül! :)
Hozzávalók
A palacsintához
A tálaláshoz
Az uborkasalátához
Elkészítés
A csirkepaprikáshoz egy lábasban felhevítjük a kókuszolajat, és elkezdjük benne dinsztelni a finomra vágott vöröshagymát, majd 2 perc után rádobjuk a zúzott fokhagymát is.
Újabb 2 perc dinsztelés után felöntjük 100 ml vízzel, megszórjuk fűszerpaprikával és elkeverjük. Jöhet bele a kömény és a nagyobb darabokra vágott csirkemell. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az 1 cm-es kockákra vágott kápiát is, majd felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi.
Közepes lángon, lefedve addig főzzük a paprikást, amíg a csirke meg nem puhul.
A palacsinta hozzávalóit egy nagyobb tálban csomómentesre keverjük, majd kókuszolajjal vékonyan kikent palacsintasütőben 8 db palacsintát sütünk belőle.
A megpuhult csirkét a paprikakockákkal kivesszük a szaftból. Pár percig tovább forraljuk a szaftot, majd a joghurt és a keményítő keverékével besűrítjük.
A csirkét szálaira tépkedjük, és összekeverjük annyi szafttal, hogy jó állagú tölteléket kapjunk.
A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, batyuba hajtjuk és egy hőálló tálba vagy tepsibe sorakoztatjuk. Leöntjük a maradék szafttal, és 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 15 percre.

Joghurttal meglocsolva, aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk, és hogy fokozzuk a zöldségbevitelt, egy jó kis ubisalit is készítünk mellé. Ehhez az uborkát vékonyra szeletelünk, sózzuk, cukrozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az ecetet, és annyi vizet, amennyi épp ellepi.
Ha bejött az egészségesebb hortobágyi palacsinta, itt van még több fitt recept:
Ha tetszett az Egészségesebb hortobágyi palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!