Egyserpenyős kaják

Egyserpenyőscsirkés-paradicsomosragu

Egyserpenyős csirkés-paradicsomos ragu
egyserpenyos-csirkes-paradicsomos-ragu

Hozzávalók
20 ml
étolaj
350 g
csirkemellfilé
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
bors
5 gerezd
fokhagyma
400 g
koktélparadicsom
100 ml
víz
1 konzerv
csicseriborsó
(400 g-os kiszerelés)
2 tk
fűszerpaprika
1 tk
fűszerkömény
1 tk
chilipor
200 g
mozzarella
0.25 csokor
bazsalikom
0.25 csokor
petrezselyem

Elkészítés
  1. Egy sütésálló serpenyőben olajat hevítünk, beledobjuk a felcsíkozott csirkemellet és aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a durvára vágott vöröshagymát, és tovább pirítjuk.

  2. Sózzuk, borsozzuk, mehet bele a felszeletelt fokhagyma és a felezett paradicsomok, és közepes lángon hagyjuk, hogy levet eresszenek 5-6 perc alatt.

  3. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a lecsepegtetett csicseriborsót és ízesítjük a fűszerekkel.

  4. Alaposan elkeverjük, 5 perc alatt összefőzzük, majd ráreszeljük a sajtot a tetejére és az egészet bedobjuk a 200 fokra előmelegített sütőbe 10 percre.

  5. Miután ráolvadt a sajt, megszórjuk a tetejét frissen aprított bazsalikommal és petrezselyemmel, és már tálalhatjuk is! 


www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ilyen fullos és tápláló kaját ennyire gyorsan még tuti nem készítettél! Vigyázat, nagyon cuccos!

Hozzávalók

2 fő részére
20 ml
étolaj
350 g
csirkemellfilé
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
bors
5 gerezd
fokhagyma
400 g
koktélparadicsom
100 ml
víz
1 konzerv
csicseriborsó
(400 g-os kiszerelés)
2 tk
fűszerpaprika
1 tk
fűszerkömény
1 tk
chilipor
200 g
mozzarella
0.25 csokor
bazsalikom
0.25 csokor
petrezselyem

Elkészítés

  1. Egy sütésálló serpenyőben olajat hevítünk, beledobjuk a felcsíkozott csirkemellet és aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a durvára vágott vöröshagymát, és tovább pirítjuk.

  2. Sózzuk, borsozzuk, mehet bele a felszeletelt fokhagyma és a felezett paradicsomok, és közepes lángon hagyjuk, hogy levet eresszenek 5-6 perc alatt.

  3. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a lecsepegtetett csicseriborsót és ízesítjük a fűszerekkel.

  4. Alaposan elkeverjük, 5 perc alatt összefőzzük, majd ráreszeljük a sajtot a tetejére és az egészet bedobjuk a 200 fokra előmelegített sütőbe 10 percre.

  5. Miután ráolvadt a sajt, megszórjuk a tetejét frissen aprított bazsalikommal és petrezselyemmel, és már tálalhatjuk is! 


egyserpenyos-csirkes-paradicsomos-ragu
Egyserpenyős csirkés-paradicsomos ragu (Fotó: Street Kitchen)

Az egyserpenyős csirkés-paradicsomos ragu után nem csodáljuk, ha kedvet kaptál még több egyszerű, mégis laktató és friss kajához. Össze is gyűjtöttünk még három egyserpenyős ebédet, vagy ha éppen ahhoz van kedved, vacsorát, hogy tutira ne maradj gyors és fullos kaják nélkül!

Marhahúsos pad thai

Kelbimbós csirkemell

Zöldborsós csirkemáj

Ha tetszett az Egyserpenyős csirkés-paradicsomos ragu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept