Egyserpenyős kaják

Zöldborsóscsirkemáj

Zöldborsós csirkemáj

Hozzávalók
0.5 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
400 g
csirkemáj
só, bors
180 g
fagyasztott zöldborsó
3 gerezd
fokhagyma
1 mk
fűszerpaprika
250 ml
víz
1 tk
keményítő
A tálaláshoz
1 csokor
petrezselyem
1 mk
fűszerpaprika
300 g
kenyér

Elkészítés

A zöldborsós csirkemáj első lépéseként zsírt melegítünk egy serpenyőben. Hozzáadjuk a szeletekre vágott vöröshagymát és közepesen erős hőfokon kb. 3 perc alatt lepirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított májat és kb. 3 perc alatt ezt is lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldborsót, a zúzott fokhagymát, a fűszerpaprikát, átkeverjük, majd felöntjük 200 ml vízzel. 2-3 perc főzés után a maradék vízben elkeverjük a keményítőt és besűrítjük vele az ételt. Tálalásnál megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel és fűszerpaprikával. Friss kenyérrel kínáljuk.

zoldborsos-csirkemaj
Zöldborsós csirkemáj (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

A máj egy szuper alapanyag, ami tele van fehérjével és vitaminokban is gazdag. Szuper vas- és B-vitaminforrás, emellett pedig az ára is kedvező:

Megúszós lecsós csirkemáj

Baconbe tekert csirkemáj air fryerben

Majorannás csirkemáj

Csirkemájas brassói

www.streetkitchen.hu

Gyors, ízletes, mutatós – egy frankó recept azoknak, akik csípik a csirkemájat. És ajánlom azoknak is, akik egyelőre csak barátkoznak a máj ízével. Szerintem ez egy jó belépő a májas ételek világába.

Hozzávalók

2 főre
0.5 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
400 g
csirkemáj
só, bors
180 g
fagyasztott zöldborsó
3 gerezd
fokhagyma
1 mk
fűszerpaprika
250 ml
víz
1 tk
keményítő
A tálaláshoz
1 csokor
petrezselyem
1 mk
fűszerpaprika
300 g
kenyér

A zöldborsós csirkemáj első lépéseként zsírt melegítünk egy serpenyőben. Hozzáadjuk a szeletekre vágott vöröshagymát és közepesen erős hőfokon kb. 3 perc alatt lepirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított májat és kb. 3 perc alatt ezt is lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldborsót, a zúzott fokhagymát, a fűszerpaprikát, átkeverjük, majd felöntjük 200 ml vízzel. 2-3 perc főzés után a maradék vízben elkeverjük a keményítőt és besűrítjük vele az ételt. Tálalásnál megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel és fűszerpaprikával. Friss kenyérrel kínáljuk.

zoldborsos-csirkemaj
Zöldborsós csirkemáj (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

A máj egy szuper alapanyag, ami tele van fehérjével és vitaminokban is gazdag. Szuper vas- és B-vitaminforrás, emellett pedig az ára is kedvező:

Megúszós lecsós csirkemáj

Baconbe tekert csirkemáj air fryerben

Majorannás csirkemáj

Csirkemájas brassói

Ha tetszett a Zöldborsós csirkemáj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept