A tejszínes-fokhagymás csirke elkészítéséhez egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a finomra aprított hagymát üvegesre pirítjuk benne. Közben a csirkehúst megtisztítjuk, felkockázzuk. Ezután mehet a vöröshagymához, sózzuk, borsozzuk és alaposan lepirítjuk, amíg a húson megjelennek kisebb aranybarna foltok. A fokhagymagerezdeket átnyomjuk egy fokhagymanyomón, hozzáadjuk az alaphoz, majd alaposan elkeverjük és 1-2 percig tovább pirítjuk.
Egy mérőpohárba kimérjük a tejszínt, beletesszük a lisztet és egy tojássárgáját, habverővel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a csirkéhez és elkeverjük. Beleszórjuk a friss kakukkfűleveleket, sózzuk, borsozzuk, mehet hozzá a Cayenne-bors, majd alacsony lángon főzzük 5-7 percig, végül belefacsarjuk fél citrom levét.
Mikróban dupla mennyiségű vízben készítettem mellé bulgurt, de bármilyen köret tökéletes lehet hozzá: főtt burgonya, kuszkusz, rizs vagy egy király tagliatelle.

- Elkészítési idő: 20 perc
Ti se szerettek sokat mosogatni? Nem is kell! Szerencsére sok kaja készíthető egyetlen serpenyőben vagy lábasban. Íme még több recept, amiért rajongani fogtok, mert mindegyik elkészíthető egy edényben:
Kolbászos-gombás-tejszínes egylábasos penne