Az egyszerű brokkolikrémleves elkészítésének első lépéseként egy lábosban, közepes hőmérsékleten felmelegítjük a vajat, majd kb. 5 perc alatt megdinszteljük rajta a félfőre vágott hagymát és a szeletelt fokhagymát. Míg pirul a hagyma, felaprítjuk minél apróbbra a brokkolit. A szárát zöldséghámozóval megtisztítjuk és azt is apróra vágjuk. (Ezt akár egy késes aprítóban is meg lehet csinálni.) Ezek után mehet rá a hagymás alapra, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a szerecsendióval és felöntjük az alaplével. 6-8 perc forralás után botmixerrel homogénre pürésítjük. Hozzáöntjük a tejszínt, és még 1 percig forraljuk. A kész levest tányérba szedjük és megszórjuk a pirított hagymával.

Ha szeretnétek feldobni egy-egy étkezést, akkor egy fullos krémlevessel nem tudtok mellélőni. Az a legjobb ebben a műfajban, hogy szinte az összes zöldség megfelelő alapanyag lehet hozzá, és még az esztétikára sem szükséges különösebben odafigyelni, hiszen a főzés záróakkordjaként az egészet le kell turmixolni. Ezeket a recepteket érdemes kipróbálnotok, ha szeretitek a krémleveseket.
Egyszerű sajtos kukorica-krémleves
Kukorica-krémleves, ahogy Zsolti szereti