Egyszerű levesek

Egyszerűkaralábéleves

Egyszerű karalábéleves

Hozzávalók
2 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g)
3 gerezd
fokhagyma
250 g
burgonya
500 g
karalábé
1 l
zöldségalaplé
2 db
babérlevél
só, bors
0.5 mk
füstölt pirospaprika
1 csipet
chilipehely
A tálaláshoz
4 ek
tökmagolaj
4 ek
pirított szeletelt mandula
0.25 csokor
friss petrezselyemzöld

Elkészítés

Az egyszerű karalábéleves elkészítése tényleg gyerekjáték. Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd rádobjuk a kockákra vágott hagymát. Aranybarnára pirítjuk, majd mehet rá az átnyomott fokhagyma, a megpucolt és kockákra vágott burgonya és karalábé. Pár percig pirítjuk a zöldségeket is, ezután ráöntjük az alaplevet és beletesszük a babérlevelet. Kb. 20 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.

Kivesszük a babérlevelet, az egészet egy turmixkehelybe öntjük és krémesre pürésítjük, de használhatunk akár botmixert is. Sóval, borssal, füstölt pirospaprikával és ízlés szerint chilipehellyel ízesítjük. Kevés tökmagolajjal meglocsolva, pirított szeletelt mandulával és friss petrezselyemmel tálaljuk.

egyszeru-karalabeleves-3
Egyszerű karalábéleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 5 perc
  • Főzési idő: 20 perc
  • Összesen: 25 perc

 

Egy egyszerű levesnél nincs jobb ebéd vagy vacsoraötlet! Akkor is szuper választás, ha odafigyeltek az alakotokra, de ha csak egyszerűen nincs kedvetek vagy időtök főzni, akkor is megment az éhhaláltól. Ha ránk hallgattok, ezeket tuti kipróbáljátok!

Zöld currys gombakrémleves

Gyümölcsleves főzés nélkül

Zelleres paradicsomleves bulgurral

www.streetkitchen.hu

Higgyetek nekem, még ha nem is szeretitek önmagában a karalábét, ezt a levest annak ellenére is imádni fogjátok! Tökéletesen krémes, ízes és nagyot villanthattok a tálalással is, hogy lenyűgözzétek a családotokat, vendégeiteket. Ha ez mind nem lenne elég, még vegán is!

Hozzávalók

4 főre
2 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g)
3 gerezd
fokhagyma
250 g
burgonya
500 g
karalábé
1 l
zöldségalaplé
2 db
babérlevél
só, bors
0.5 mk
füstölt pirospaprika
1 csipet
chilipehely
A tálaláshoz
4 ek
tökmagolaj
4 ek
pirított szeletelt mandula
0.25 csokor
friss petrezselyemzöld

Az egyszerű karalábéleves elkészítése tényleg gyerekjáték. Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd rádobjuk a kockákra vágott hagymát. Aranybarnára pirítjuk, majd mehet rá az átnyomott fokhagyma, a megpucolt és kockákra vágott burgonya és karalábé. Pár percig pirítjuk a zöldségeket is, ezután ráöntjük az alaplevet és beletesszük a babérlevelet. Kb. 20 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.

Kivesszük a babérlevelet, az egészet egy turmixkehelybe öntjük és krémesre pürésítjük, de használhatunk akár botmixert is. Sóval, borssal, füstölt pirospaprikával és ízlés szerint chilipehellyel ízesítjük. Kevés tökmagolajjal meglocsolva, pirított szeletelt mandulával és friss petrezselyemmel tálaljuk.

egyszeru-karalabeleves-3
Egyszerű karalábéleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 5 perc
  • Főzési idő: 20 perc
  • Összesen: 25 perc

 

Egy egyszerű levesnél nincs jobb ebéd vagy vacsoraötlet! Akkor is szuper választás, ha odafigyeltek az alakotokra, de ha csak egyszerűen nincs kedvetek vagy időtök főzni, akkor is megment az éhhaláltól. Ha ránk hallgattok, ezeket tuti kipróbáljátok!

Zöld currys gombakrémleves

Gyümölcsleves főzés nélkül

Zelleres paradicsomleves bulgurral

Ha tetszett az Egyszerű karalábéleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept