Street Kitchen

Egyszerűkarfiolleves

Egyszerű karfiolleves

Hozzávalók
1 fej
hagyma
50 ml
olaj
1 fej
karfiol
2 szál
sárgarépa
1 szál
fehérrépa
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
liszt
1 ek
sűrített paradicsom
1 ek
darált paprika
1 ek
pirospaprika
A tálaláshoz
1 kis csokor
petrezselyem
175 g
tejföl

Elkészítés

Az egyszerű karfiolleves elkészítését azzal kezdjük, hogy a hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. Amikor már összeesett a hagyma, mellétesszük a megmosott, rózsáira szedett karfiolt, a megpucolt és karikára vágott répát és fehérrépát, majd belenyomjuk a fokhagymát.

További 1-2 percig pirítjuk, majd megszórjuk a zöldséges alapot a liszttel. Elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Egyet forralunk rajta, hogy a liszt csomómentes legyen, majd felöntjük további kb. 2 liter vízzel.

Amikor felforrt, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a darált paprikát, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, és közepes lángon 30-40 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket. Lekapcsoljuk a tűzhelyet, és friss petrezselyemmel, illetve tejföllel tálaljuk ezt az egyszerű karfiollevest.

egyszerű karfiolleves

További klasszikusok:

Tojásleves gazdagon

Klasszikus krumplileves

www.streetkitchen.hu

A karfiol a kedvenc zöldségeim közé tartozik. Hogy miért? Mert nagyon sokféleképp készíthetünk belőle nagyszerű ételt. Legyen szó akár rakott karfiolról, égetett karfiolról vagy egy mennyei karfiollevesről.

Hozzávalók

4 - 6 főre
1 fej
hagyma
50 ml
olaj
1 fej
karfiol
2 szál
sárgarépa
1 szál
fehérrépa
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
liszt
1 ek
sűrített paradicsom
1 ek
darált paprika
1 ek
pirospaprika
A tálaláshoz
1 kis csokor
petrezselyem
175 g
tejföl

Az egyszerű karfiolleves elkészítését azzal kezdjük, hogy a hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. Amikor már összeesett a hagyma, mellétesszük a megmosott, rózsáira szedett karfiolt, a megpucolt és karikára vágott répát és fehérrépát, majd belenyomjuk a fokhagymát.

További 1-2 percig pirítjuk, majd megszórjuk a zöldséges alapot a liszttel. Elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Egyet forralunk rajta, hogy a liszt csomómentes legyen, majd felöntjük további kb. 2 liter vízzel.

Amikor felforrt, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a darált paprikát, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, és közepes lángon 30-40 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket. Lekapcsoljuk a tűzhelyet, és friss petrezselyemmel, illetve tejföllel tálaljuk ezt az egyszerű karfiollevest.

egyszerű karfiolleves

További klasszikusok:

Tojásleves gazdagon

Klasszikus krumplileves

Ha tetszett az Egyszerű karfiolleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept