Megúszós sütik

Egyszerűsmarni

Egyszerű smarni

Hozzávalók
3 db
tojás
100 g
kristálycukor
350 ml
tej
150 g
búzadara
150 g
finomliszt
8 g
vaníliás cukor
2 ek
étolaj
A tálaláshoz
250 g
baracklekvár
2 ek
porcukor
0.5 db
narancs reszelt héja
50 g
vaj

Elkészítés

Az egyszerű smarni elkészítésének első lépéseként a tojásokat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet, a búzadarát, a lisztet, a vaníliás cukrot és alaposan összekeverjük. Hagyjuk 20 percet pihenni, hogy a gríz megszívja magát.

Olajat melegítünk egy serpenyőben, és hozzáöntjük a masszát. 1 perc után két fakanál segítségével elkezdjük marcangolni, hogy morzsalékossá váljon a tészta. Amikor a tészta morzsás állagú, hozzáadjuk a vajat és erős hőfokon egy kicsit lepirítjuk. Lekvárral, porcukorral és reszelt narancshéjjal tálaljuk.

Egyszerű smarni baracklekvárral tálalva
Egyszerű smarni (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Pihentetési idő: 20 perc

Nem csak az egyszerű smarni olyan édesség, ami egy jó nagy adag gulyásleves után esik a legjobban. Ezek az ételek egyszerre töltik be a főétel és a desszert szerepét is:

Az utánozhatatlan vargabéles

A fantasztikus grízes tészta

Klasszikus mákos guba

Zseniális stíriai metélt

www.streetkitchen.hu

Egy jó gulyás után nem is kell több, mint egy jó smarni. Gyorsan elkészül és baromi finom. Ami fontos, hogy ne félj alaposan odapörkölni neki a végén!

Hozzávalók

4 főre
3 db
tojás
100 g
kristálycukor
350 ml
tej
150 g
búzadara
150 g
finomliszt
8 g
vaníliás cukor
2 ek
étolaj
A tálaláshoz
250 g
baracklekvár
2 ek
porcukor
0.5 db
narancs reszelt héja
50 g
vaj

Az egyszerű smarni elkészítésének első lépéseként a tojásokat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet, a búzadarát, a lisztet, a vaníliás cukrot és alaposan összekeverjük. Hagyjuk 20 percet pihenni, hogy a gríz megszívja magát.

Olajat melegítünk egy serpenyőben, és hozzáöntjük a masszát. 1 perc után két fakanál segítségével elkezdjük marcangolni, hogy morzsalékossá váljon a tészta. Amikor a tészta morzsás állagú, hozzáadjuk a vajat és erős hőfokon egy kicsit lepirítjuk. Lekvárral, porcukorral és reszelt narancshéjjal tálaljuk.

Egyszerű smarni baracklekvárral tálalva
Egyszerű smarni (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Pihentetési idő: 20 perc

Nem csak az egyszerű smarni olyan édesség, ami egy jó nagy adag gulyásleves után esik a legjobban. Ezek az ételek egyszerre töltik be a főétel és a desszert szerepét is:

Az utánozhatatlan vargabéles

A fantasztikus grízes tészta

Klasszikus mákos guba

Zseniális stíriai metélt

Ha tetszett az Egyszerű smarni receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept