A vajat felolvasztjuk egy nagyobb serpenyőben, közepes lángon.
Mikor teljesen felolvadt, magasabb lángra kapcsolunk és beledobjuk a bolti gnocchit, amit alaposan körbepirítunk. Ekkor rászórjuk a finomra vágott fokhagymát és tovább pirítjuk.
Hozzáadjuk a fagyasztott spenótot, amit előtte mikróban kiolvasztunk, majd elkeverjük a serpenyőben.
Felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk és belereszeljük a parmezán felét.
2-3 perc alatt összerottyantjuk, és a maradék reszelt parmezánnal tálaljuk.
Egyszerűvegagnocchi
Krémes, gyors és laktató: ez az egyszerű vega gnocchi pillanatok alatt összedobható, mégis olyan ízeket hoz, mintha órákig főzted volna. Spenót, fokhagyma, vaj és egy kis tejszínes-parmezános kényeztetés – tökéletes comfort food.
Vega
Van az a típusú kaja, amitől már az első falat után úgy érzed, mintha egy puha takaróba burkolóznál – na, ez a vega gnocchi pont ilyen. Krémes, sajtos, fokhagymás, és közben még spenót is van benne, szóval elmondhatod magadról, hogy igenis tettél ma valamit az egészségedért. 😅
A gnocchi nem mindig csak krumpliból készül. Olaszországban léteznek ricottás, búzalisztes, sőt sütőtökös verziók is, és minden régiónak van egy saját, féltve őrzött receptje. Maga a „gnocchi” szó pedig az olasz nocchióból származik, ami görcsöt vagy csomót jelent.
Ha legközelebb gyors comfort foodra vágysz, felejtsd el a rendelt pizzát, és dobd össze ezt az egyszerű vega gnocchit!
Hozzávalók
Elkészítés
A vajat felolvasztjuk egy nagyobb serpenyőben, közepes lángon.
Mikor teljesen felolvadt, magasabb lángra kapcsolunk és beledobjuk a bolti gnocchit, amit alaposan körbepirítunk. Ekkor rászórjuk a finomra vágott fokhagymát és tovább pirítjuk.
Hozzáadjuk a fagyasztott spenótot, amit előtte mikróban kiolvasztunk, majd elkeverjük a serpenyőben.
Felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk és belereszeljük a parmezán felét.
2-3 perc alatt összerottyantjuk, és a maradék reszelt parmezánnal tálaljuk.

Tippek a vega gnocchi elkészítéséhez
A bolti gnocchi az egyik legjobb hétköznapi life hack: pár perc alatt kész, és sokkal „fancybbnek” tűnik, mint egy sima tészta. De van egy titka: ne csak kifőzd, inkább dobj rá egy kis vajat vagy olívaolajat, és pirítsd meg serpenyőben. Ettől kap egy aranybarna, roppanós külsőt, miközben belül puha marad – instant szintlépés.
A spenótos részhez jön még egy trükk: ha fagyasztott spenótot használsz, mindig jól nyomkodd ki belőle a vizet, különben a szósz inkább spenótleves lesz, nem krémes mártás. Ha pedig friss bébispenótot teszel bele, akkor élénkebb színt és frissebb ízt kapsz – ráadásul csak pár másodpercre kell a forró szószba dobni, és már össze is esik szépen.
És persze ott van a parmezán. Soha ne elégedj meg azzal, hogy csak belekevered a szószba – szórd rá bőkezűen a végén is, mert a parmezán nemcsak ízt ad, hanem textúrát és egy kis luxusérzetet is. (Pro tipp: ha szereted az extra umamit, reszelhetsz bele egy kis szerecsendiót is – elképesztően jól passzol a tejszínes-spenótos alaphoz.)
Még több gnocchi receptre fáj a fogad? Íme, még három recept!
Ha tetszett az egyszerű vega gnocchi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



