Epres receptek

Epervelőkészítéseházilag

Epervelő készítése házilag
Epervelő készítése házilag

Hozzávalók
500 g
eper
150 g
kristálycukor
12 g
pektin
1 db
lime reszelt héja

Elkészítés
  1. Az epreket forrásig melegítjük egy gyorsforralóban, majd botmixerrel pürésítjük. Ha szeretnénk, ennél a lépésnél le lehet szűrni a magoktól. A kristálycukrot összekeverjük a pektinnel és a lime reszelt héjával, és hozzáöntjük az eperpüréhez.

  2. 80-85 fokon oldódik a pektin, ezért miután összekevertük, érdemes addig főzni, amíg fel nem forr, hogy ne csak oldódjon, de be is sűrítse a készítményt.

  3. A kész epervelőt forró befőttesüvegbe töltjük, és jól lezárjuk.

  4. Felhasználásig hűvös kamrapolcon tároljuk.


www.streetkitchen.hu

Bárhová is szánjuk, akár palacsintába, akár tortát tölteni vagy csak kanalazni, ez az epervelő nagyon hamar el fog fogyni.

pictogram

Vega

Ez a házi epervelő igazi Jolly Joker a konyhában: mehet palacsintába, joghurtba, tortába, pohárkrémbe vagy csak úgy kanállal is elég jó! A lime héja frissességet, a pektin pedig szuper állagot ad neki. A legjobb benne? Hogy negyedóra alatt kész, és utána csak arra kell vigyázni, hogy el ne tűnjön túl hamar a befőttesüvegből.

Hozzávalók

1 db 600 ml-es befőttesüveghez
500 g
eper
150 g
kristálycukor
12 g
pektin
1 db
lime reszelt héja

Elkészítés

  1. Az epreket forrásig melegítjük egy gyorsforralóban, majd botmixerrel pürésítjük. Ha szeretnénk, ennél a lépésnél le lehet szűrni a magoktól. A kristálycukrot összekeverjük a pektinnel és a lime reszelt héjával, és hozzáöntjük az eperpüréhez.

  2. 80-85 fokon oldódik a pektin, ezért miután összekevertük, érdemes addig főzni, amíg fel nem forr, hogy ne csak oldódjon, de be is sűrítse a készítményt.

  3. A kész epervelőt forró befőttesüvegbe töltjük, és jól lezárjuk.

  4. Felhasználásig hűvös kamrapolcon tároljuk.


Epervelő készítése házilag
Házi epervelő befőttesüvegben

  • Pektin: fontos, hogy jól elvegyüljön a cukorral, mielőtt az eperhez kevered – így nem csomósodik be.

  • Szűrés: ha zavarnak az epermagok, simán átpasszírozhatod a pürét egy szűrőn.

  • Hőfok: a pektin akkor dolgozik igazán jól, ha a keverék eléri a 85-90 °C-ot – használj hőmérőt, ha biztosra akarsz menni.

  • Tartósítás: sterilizált befőttesüvegbe töltsd forrón, és zárd le azonnal – így akár hónapokig is eláll hűvös helyen.

  • Felhasználás: krémtöltelékekhez, reggeli zabkásához vagy fagyira csorgatva is isteni.

Ha bejött ez az egyszerű, de sokoldalúan használható házi epervelő, itt van még pár hasonló házi cucc, amit érdemes kipróbálni:

Cukormentes eperlekvár

Egyszerű eperlekvár

Klasszikus eperlekvár

Ha tetszett az Epervelő készítése házilag receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept