Az epreket forrásig melegítjük egy gyorsforralóban, majd botmixerrel pürésítjük. Ha szeretnénk, ennél a lépésnél le lehet szűrni a magoktól. A kristálycukrot összekeverjük a pektinnel és a lime reszelt héjával, és hozzáöntjük az eperpüréhez.
80-85 fokon oldódik a pektin, ezért miután összekevertük, érdemes addig főzni, amíg fel nem forr, hogy ne csak oldódjon, de be is sűrítse a készítményt.
A kész epervelőt forró befőttesüvegbe töltjük, és jól lezárjuk.
Felhasználásig hűvös kamrapolcon tároljuk.
Epervelőkészítéseházilag
Bárhová is szánjuk, akár palacsintába, akár tortát tölteni vagy csak kanalazni, ez az epervelő nagyon hamar el fog fogyni.

Vega
Ez a házi epervelő igazi Jolly Joker a konyhában: mehet palacsintába, joghurtba, tortába, pohárkrémbe vagy csak úgy kanállal is elég jó! A lime héja frissességet, a pektin pedig szuper állagot ad neki. A legjobb benne? Hogy negyedóra alatt kész, és utána csak arra kell vigyázni, hogy el ne tűnjön túl hamar a befőttesüvegből.
Hozzávalók
Elkészítés
Az epreket forrásig melegítjük egy gyorsforralóban, majd botmixerrel pürésítjük. Ha szeretnénk, ennél a lépésnél le lehet szűrni a magoktól. A kristálycukrot összekeverjük a pektinnel és a lime reszelt héjával, és hozzáöntjük az eperpüréhez.
80-85 fokon oldódik a pektin, ezért miután összekevertük, érdemes addig főzni, amíg fel nem forr, hogy ne csak oldódjon, de be is sűrítse a készítményt.
A kész epervelőt forró befőttesüvegbe töltjük, és jól lezárjuk.
Felhasználásig hűvös kamrapolcon tároljuk.

Pektin: fontos, hogy jól elvegyüljön a cukorral, mielőtt az eperhez kevered – így nem csomósodik be.
Szűrés: ha zavarnak az epermagok, simán átpasszírozhatod a pürét egy szűrőn.
Hőfok: a pektin akkor dolgozik igazán jól, ha a keverék eléri a 85-90 °C-ot – használj hőmérőt, ha biztosra akarsz menni.
Tartósítás: sterilizált befőttesüvegbe töltsd forrón, és zárd le azonnal – így akár hónapokig is eláll hűvös helyen.
Felhasználás: krémtöltelékekhez, reggeli zabkásához vagy fagyira csorgatva is isteni.
Ha bejött ez az egyszerű, de sokoldalúan használható házi epervelő, itt van még pár hasonló házi cucc, amit érdemes kipróbálni:
Ha tetszett az Epervelő készítése házilag receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!