Fantasztikus desszertek

Epresmáglyarakás

Epres máglyarakás

Hozzávalók
A tetejére
Az alaphoz
5 db
tojássárgája
60 g
cukor
700 ml
tej
0.5 db
vaníliarúd kikapart magjai
1 csipet
6 db
kifli
A középső réteghez
500 g
eper
30 g
cukor
4 ek
eperlekvár
5 db
tojásfehérje
50 g
cukor
40 g
vaj

Elkészítés

Az epres máglyarakás alapjához a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a vaníliamagokat és a sót. A kifliket kisebb darabokra vágjuk, és beleforgatjuk a tejes alapba. 

A középső réteghez az epreket kicsumázzuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd összekeverjük a vajjal és a cukorral.

Mikor a kiflidarabok magukba szívták a tejes alapot, a mennyiség felét eloszlatjuk a tepsiben, erre simítjuk az epret, majd jöhet rá a kiflis réteg másik fele. Egyenletesre nyomkodjuk a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 20 percre. 

Mikor letelt az idő, megkenjük a 4 evőkanál eperlekvárral, a tojásfehérjét pedig kemény habbá verjük a cukorral, rásimítjuk a megsült epres-kiflis alapra, és visszatoljuk a sütőbe kb. 10 percre, amíg aranybarna színt kap a hab. Mikor langyosra hűlt, már szeletelhetjük is.

epres-maglyarakas-3
Epres máglyarakás (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 35 perc
  • Összesen: 50 perc

Ha ti is imádjátok a máglyarakást és az epret, akkor készítsetek minél több ehhez hasonló sütit.

Almás-túrós máglyarakás mandulával

OMG: Máglyarakástorta

Cukor- és gluténmentes epres-zabos süti

www.streetkitchen.hu

A máglyarakás egyike azoknak a zseniális retró sütiknek, amiket ma már ritkán lehet kapni. Viszont nagyon egyszerű elkészíteni, és ha még nem próbáltátok az epres verziót, akkor eljött az idő.

Hozzávalók

1 20 x 25 cm-es tepsihez
A tetejére
Az alaphoz
5 db
tojássárgája
60 g
cukor
700 ml
tej
0.5 db
vaníliarúd kikapart magjai
1 csipet
6 db
kifli
A középső réteghez
500 g
eper
30 g
cukor
4 ek
eperlekvár
5 db
tojásfehérje
50 g
cukor
40 g
vaj

Az epres máglyarakás alapjához a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a vaníliamagokat és a sót. A kifliket kisebb darabokra vágjuk, és beleforgatjuk a tejes alapba. 

A középső réteghez az epreket kicsumázzuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd összekeverjük a vajjal és a cukorral.

Mikor a kiflidarabok magukba szívták a tejes alapot, a mennyiség felét eloszlatjuk a tepsiben, erre simítjuk az epret, majd jöhet rá a kiflis réteg másik fele. Egyenletesre nyomkodjuk a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 20 percre. 

Mikor letelt az idő, megkenjük a 4 evőkanál eperlekvárral, a tojásfehérjét pedig kemény habbá verjük a cukorral, rásimítjuk a megsült epres-kiflis alapra, és visszatoljuk a sütőbe kb. 10 percre, amíg aranybarna színt kap a hab. Mikor langyosra hűlt, már szeletelhetjük is.

epres-maglyarakas-3
Epres máglyarakás (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 35 perc
  • Összesen: 50 perc

Ha ti is imádjátok a máglyarakást és az epret, akkor készítsetek minél több ehhez hasonló sütit.

Almás-túrós máglyarakás mandulával

OMG: Máglyarakástorta

Cukor- és gluténmentes epres-zabos süti

Ha tetszett az Epres máglyarakás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept