Megúszós sütik

Eprespannacotta

Epres panna cotta

Hozzávalók
A panna cottához
400 ml
habtejszín
100 ml
tej
250 g
eper
50 g
cukor
10 g
vaníliás cukor
6 g
zselatin
30 ml
víz
Az “epersalsához”
100 g
eper
1 db
narancs
1 csipet
cukor
1 csipet
1 kis csokor
bazsalikom

Elkészítés

A habtejszínt, a tejet és a megtisztított epret a cukorral és a vaníliás cukorral egy gyorsforralóba tesszük. Alacsony lángon felforraljuk, majd amikor az eper már megpuhult, egy botmixerrel lezúzzuk, majd átszűrjük. A zselatint elkeverjük a vízzel, majd a meleg, epres keverékbe keverjük, és hagyjuk, hogy enyhén kihűljön.

A salsához az epret apró kockákra vágjuk, a narancs héját az eperre reszeljük, majd lefilézzük, és a húsát felkockázzuk, amit szintén az eper mellé teszünk. Megszórjuk egy csipet cukorral és sóval, majd összekeverjük a felaprított bazsalikommal is. A keverékből mind a 4 pohár aljára teszünk egy keveset, majd óvatosan ráöntjük a panna cotta masszát is. 

A megtöltött poharakat hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára, amíg lehűlnek, és kidermednek. Ízlés szerint mehet rá egy kis tejszínhab is a tálaláskor.

Elkészítési idő: 20-25 perc

Epres panna cotta

Ezeket is nézd meg:

Sóskaramellás panna cotta

Epres muffin

www.streetkitchen.hu

Alap, kis nyári recept, ami emlékeztethet minket arra, milyen jó kis kajákkal örvendeztetnek meg minket olasz barátaink.

Hozzávalók

4 főre
A panna cottához
400 ml
habtejszín
100 ml
tej
250 g
eper
50 g
cukor
10 g
vaníliás cukor
6 g
zselatin
30 ml
víz
Az “epersalsához”
100 g
eper
1 db
narancs
1 csipet
cukor
1 csipet
1 kis csokor
bazsalikom

A habtejszínt, a tejet és a megtisztított epret a cukorral és a vaníliás cukorral egy gyorsforralóba tesszük. Alacsony lángon felforraljuk, majd amikor az eper már megpuhult, egy botmixerrel lezúzzuk, majd átszűrjük. A zselatint elkeverjük a vízzel, majd a meleg, epres keverékbe keverjük, és hagyjuk, hogy enyhén kihűljön.

A salsához az epret apró kockákra vágjuk, a narancs héját az eperre reszeljük, majd lefilézzük, és a húsát felkockázzuk, amit szintén az eper mellé teszünk. Megszórjuk egy csipet cukorral és sóval, majd összekeverjük a felaprított bazsalikommal is. A keverékből mind a 4 pohár aljára teszünk egy keveset, majd óvatosan ráöntjük a panna cotta masszát is. 

A megtöltött poharakat hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára, amíg lehűlnek, és kidermednek. Ízlés szerint mehet rá egy kis tejszínhab is a tálaláskor.

Elkészítési idő: 20-25 perc

Epres panna cotta

Ezeket is nézd meg:

Sóskaramellás panna cotta

Epres muffin

Ha tetszett az epres panna cotta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése