A habtejszínt, a tejet és a megtisztított epret a cukorral és a vaníliás cukorral egy gyorsforralóba tesszük. Alacsony lángon felforraljuk, majd amikor az eper már megpuhult, egy botmixerrel lezúzzuk, majd átszűrjük. A zselatint elkeverjük a vízzel, majd a meleg, epres keverékbe keverjük, és hagyjuk, hogy enyhén kihűljön.
A salsához az epret apró kockákra vágjuk, a narancs héját az eperre reszeljük, majd lefilézzük, és a húsát felkockázzuk, amit szintén az eper mellé teszünk. Megszórjuk egy csipet cukorral és sóval, majd összekeverjük a felaprított bazsalikommal is. A keverékből mind a 4 pohár aljára teszünk egy keveset, majd óvatosan ráöntjük a panna cotta masszát is.
A megtöltött poharakat hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára, amíg lehűlnek, és kidermednek. Ízlés szerint mehet rá egy kis tejszínhab is a tálaláskor.
Elkészítési idő: 20-25 perc
