Tészták

Extrazöldtavaszitésztabesütve

Extra zöld tavaszi tészta besütve

Hozzávalók
5 szelet
bacon
2 fej
fokhagyma
300 g
tészta
1 ek
olívaolaj
200 g
friss bébispenót
őrölt bors
0.25 db
friss szerecsendió
200 ml
a tészta főzővizéből
1 tk
friss citromlé
250 ml
habtejszín
150 g
érlelt fehér cheddar
2 ek
panko morzsa

Elkészítés

Egy jóféle tészta besütve azzal kezdődik, hogy a baconszeleteket és a félbevágott héjas, egész fej fokhagymákat egy sütőpapírral borított tepsire rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 10 perc után kivesszük a bacont, a fokhagymát pedig onnantól további 20 percig sütjük, majd kivesszük és félrerakjuk. A tésztát feltesszük bő, lobogó, sós vízben főzni.

Közben elkezdjük a mártást: az olajra rádobjuk a spenótot, közben sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót, és ha összeesett a spenót, rányomjuk a megsült fokhagymát. Ezután felöntjük a tészta főzővizével, majd leturmixoljuk, és meglocsoljuk a citromlével.

A leszűrt tésztát belerakjuk a spenótos alapba, felöntjük a tejszínnel, és eloszlatjuk egy tepsiben. Feldaraboljuk a bacont, a tésztára szórjuk, ráreszeljük a sajtot, megszórjuk a morzsával, és 200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

tészta besütve
Extra zöld tavaszi tészta besütve

Még több tészta besütve:

Brokkolis-sajtos csirke besütve

Tejszínes tortelloni besütve

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha ti is szeretnétek egy igazán tavaszias tésztát, amiben nem kell lemondani a sajtról, akkor meg is van a következő vacsitok.

Hozzávalók

4 főre
5 szelet
bacon
2 fej
fokhagyma
300 g
tészta
1 ek
olívaolaj
200 g
friss bébispenót
őrölt bors
0.25 db
friss szerecsendió
200 ml
a tészta főzővizéből
1 tk
friss citromlé
250 ml
habtejszín
150 g
érlelt fehér cheddar
2 ek
panko morzsa

Egy jóféle tészta besütve azzal kezdődik, hogy a baconszeleteket és a félbevágott héjas, egész fej fokhagymákat egy sütőpapírral borított tepsire rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 10 perc után kivesszük a bacont, a fokhagymát pedig onnantól további 20 percig sütjük, majd kivesszük és félrerakjuk. A tésztát feltesszük bő, lobogó, sós vízben főzni.

Közben elkezdjük a mártást: az olajra rádobjuk a spenótot, közben sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót, és ha összeesett a spenót, rányomjuk a megsült fokhagymát. Ezután felöntjük a tészta főzővizével, majd leturmixoljuk, és meglocsoljuk a citromlével.

A leszűrt tésztát belerakjuk a spenótos alapba, felöntjük a tejszínnel, és eloszlatjuk egy tepsiben. Feldaraboljuk a bacont, a tésztára szórjuk, ráreszeljük a sajtot, megszórjuk a morzsával, és 200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

tészta besütve
Extra zöld tavaszi tészta besütve

Még több tészta besütve:

Brokkolis-sajtos csirke besütve

Tejszínes tortelloni besütve

Ha tetszett az extra zöld tavaszi tészta besütve receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése