Fantasztikus desszertek

Fahéjas-almásjoghurttorta

Fahéjas-almás joghurttorta

Hozzávalók
20 g
vaj
Az aljához
200 g
zabkeksz
20 g
pirított dió
80 g
olvasztott vaj
A krémhez
500 g
almáspite ízű krémjoghurt
100 ml
hideg habtejszín
20 g
vaníliás cukor
1 tk
fahéj
20 g
zselatin
4 ek
víz
1 db
piros alma
1 tk
friss citromlé
A tetejére
1 ek
cukor
4 - 6
vékony szelet alma
20 g
pirított dió

Elkészítés

Bár az almáspite ízvilágát sokan inkább a télhez kötik, egy joghurttortában tökéletesen megállja a helyét nyáron is a klasszikus fahéjas-almás kombináció.

A fahéjas-almás joghurttorta aljához egy aprítógépben ledaráljuk a kekszet a dióval, majd elkeverjük benne az olvasztott vajat. A keveréket sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és lenyomkodjuk.

A krémhez összekeverjük a joghurtot, a habtejszínt, a vaníliás cukrot és a fahéjat, majd 2-3 percig habosítjuk. A zselatint elkeverjük a vízzel, és 3-4 másodpercre a mikróba tesszük felmelegíteni, majd belekeverjük a krémbe. Az almát megpucoljuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük a citromlével, és belekeverjük a krémbe, majd az egészet ráöntjük az alapra.

A fahéjas-almás joghurttorta tetejére a vajat a cukorral felmelegítjük, amikor kezd megbarnulni, rárakjuk az almaszeleteket, és pár másodpercre mindkét oldalát megforgatjuk benne, majd rárakjuk a torta tetejére, és megszórjuk az apróra vágott dióval. 2-3 órára hűtőbe tesszük, majd felszeletelve tálaljuk.

Fahéjas-almás joghurttorta

A recept szponzorált termékmegjelenítést tartalmaz.

Még több almás finomság:

Fűszeres almáspite-sajttorta

Almáspite-pohárkrém

Almás-fahéjas brownie-sajttorta

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Nagyon egyszerű összedobni, és csak meg kell várni, amíg kihűl. Meleg időben egy tökéletes, frissítő édesség.

Hozzávalók

1 18 cm átmérőjű tortaformához
20 g
vaj
Az aljához
200 g
zabkeksz
20 g
pirított dió
80 g
olvasztott vaj
A krémhez
500 g
almáspite ízű krémjoghurt
100 ml
hideg habtejszín
20 g
vaníliás cukor
1 tk
fahéj
20 g
zselatin
4 ek
víz
1 db
piros alma
1 tk
friss citromlé
A tetejére
1 ek
cukor
4 - 6
vékony szelet alma
20 g
pirított dió

Bár az almáspite ízvilágát sokan inkább a télhez kötik, egy joghurttortában tökéletesen megállja a helyét nyáron is a klasszikus fahéjas-almás kombináció.

A fahéjas-almás joghurttorta aljához egy aprítógépben ledaráljuk a kekszet a dióval, majd elkeverjük benne az olvasztott vajat. A keveréket sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és lenyomkodjuk.

A krémhez összekeverjük a joghurtot, a habtejszínt, a vaníliás cukrot és a fahéjat, majd 2-3 percig habosítjuk. A zselatint elkeverjük a vízzel, és 3-4 másodpercre a mikróba tesszük felmelegíteni, majd belekeverjük a krémbe. Az almát megpucoljuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük a citromlével, és belekeverjük a krémbe, majd az egészet ráöntjük az alapra.

A fahéjas-almás joghurttorta tetejére a vajat a cukorral felmelegítjük, amikor kezd megbarnulni, rárakjuk az almaszeleteket, és pár másodpercre mindkét oldalát megforgatjuk benne, majd rárakjuk a torta tetejére, és megszórjuk az apróra vágott dióval. 2-3 órára hűtőbe tesszük, majd felszeletelve tálaljuk.

Fahéjas-almás joghurttorta

A recept szponzorált termékmegjelenítést tartalmaz.

Még több almás finomság:

Fűszeres almáspite-sajttorta

Almáspite-pohárkrém

Almás-fahéjas brownie-sajttorta

Ha tetszett a Fahéjas-almás joghurttorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept