Street Kitchen

Fantasztikusgyümölcsösreceptek

Fantasztikus gyümölcsös receptek

Hozzávalók
2 dl
tejszín
Szilvaleves
50 dkg
szilva
5 dl
víz
2 dl
vörösbor
3 szem
összetört szegfűszeg
2 ek
cukor
1 ek
liszt
0.5 mk
fahéj
0.5 db
citrom reszelt héja
Görögdinnye saláta
15 dkg
feta sajt
0.25 db
görögdinnye kimagozva
3 - 4 db
közepes paradicsom
3 ek
olívaolaj
3 ek
balzsamecet
1 db
kígyóuborka
1 ek
vegyes zöldfűszer (görög bazsalikom, citromfű, menta, oregano)
1 marék
pirított mandula
Nyári meggyszörp
50 dkg
meggy
50 dkg
cukor
3 ek
vörösborecet
3 dl
víz
1 db
kis thai chili (elhagyható)

Elkészítés

Szilvaleves

img_3187.JPG
A szilvákat kimagozzuk és felnegyedeljük és egy lábasba tesszük. A szegfűszeget mozsárban összetörjük, és a szilvához adjuk. Beletesszük a fahéjat, bort, vizet, barnacukrot és a citrom héját is. Puhára főzzük a szilvákat, majd kivesszük a fahéjat és a citromhéjat. Az egészet összeturmixoljuk és egy szűrőn átpasszírozzuk. A tejszínben elkeverjük a lisztet és a forró levesből hozzákeverünk egy merőkanálnyit. A habarást folyamatos keverés mellett a leveshez önjük, összeforraljuk és kitálaljuk. Tejföllel és fahéjjal díszítjük.

Görögdinnye saláta

img_3226.JPG
A dinnyét kimagozzuk és felkockázzuk. Az uborkát hosszában kettévágjuk, és egy kanállal kimagozzuk, a héját is lehúzzuk, majd felkockázzuk. A paradicsomot akkora méretűre karikázzuk, mint a dinnyét és az uborkát. A zöldfűszereket felaprítjuk, és a salátához adjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel, megszórjuk pirított és felaprított mandulával. Összeforgatjuk, rátördeljük a feta sajtot és hidegen fogyasztjuk

Nyári meggyszörp

A kimagozott meggyet és a cukrot egy lábasba tesszük, hozzáöntjük a vörösborecetet és összefőzzük addig, amíg a meggynek kifő a leve. A chilit hozzáadjuk és szétfőzzük a meggyeket. Egy gézlappal átszűrjük és hozzáadunk a vizet, beforraljuk. Átöntjük csatos üvegbe, majd jéggel és szódával fogyasztjuk.
img_3518.JPG
Ha nem volt elég a gyümölcsökből, akkor csekkoljátok a grillezett, morzsás őszibarack receptünket, a cseresznyés clafoutis receptet és a sertésszűzet, sárgabarackkal, aminek itt találjátok a receptjét.

www.streetkitchen.hu

Meglovagoljuk, hogy itt a nyár és rengeteg gyümölcsnek van a szezonja. Készítettünk egy boros szilvalevest, egy nem szokványos görögdinnye salátát fetával és még meggy szörp receptet is mutatunk. Egy szóval, minden, ami GYÜMÖLCS!

Hozzávalók

1
2 dl
tejszín
Szilvaleves
50 dkg
szilva
5 dl
víz
2 dl
vörösbor
3 szem
összetört szegfűszeg
2 ek
cukor
1 ek
liszt
0.5 mk
fahéj
0.5 db
citrom reszelt héja
Görögdinnye saláta
15 dkg
feta sajt
0.25 db
görögdinnye kimagozva
3 - 4 db
közepes paradicsom
3 ek
olívaolaj
3 ek
balzsamecet
1 db
kígyóuborka
1 ek
vegyes zöldfűszer (görög bazsalikom, citromfű, menta, oregano)
1 marék
pirított mandula
Nyári meggyszörp
50 dkg
meggy
50 dkg
cukor
3 ek
vörösborecet
3 dl
víz
1 db
kis thai chili (elhagyható)

Szilvaleves

img_3187.JPG
A szilvákat kimagozzuk és felnegyedeljük és egy lábasba tesszük. A szegfűszeget mozsárban összetörjük, és a szilvához adjuk. Beletesszük a fahéjat, bort, vizet, barnacukrot és a citrom héját is. Puhára főzzük a szilvákat, majd kivesszük a fahéjat és a citromhéjat. Az egészet összeturmixoljuk és egy szűrőn átpasszírozzuk. A tejszínben elkeverjük a lisztet és a forró levesből hozzákeverünk egy merőkanálnyit. A habarást folyamatos keverés mellett a leveshez önjük, összeforraljuk és kitálaljuk. Tejföllel és fahéjjal díszítjük.

Görögdinnye saláta

img_3226.JPG
A dinnyét kimagozzuk és felkockázzuk. Az uborkát hosszában kettévágjuk, és egy kanállal kimagozzuk, a héját is lehúzzuk, majd felkockázzuk. A paradicsomot akkora méretűre karikázzuk, mint a dinnyét és az uborkát. A zöldfűszereket felaprítjuk, és a salátához adjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel, megszórjuk pirított és felaprított mandulával. Összeforgatjuk, rátördeljük a feta sajtot és hidegen fogyasztjuk

Nyári meggyszörp

A kimagozott meggyet és a cukrot egy lábasba tesszük, hozzáöntjük a vörösborecetet és összefőzzük addig, amíg a meggynek kifő a leve. A chilit hozzáadjuk és szétfőzzük a meggyeket. Egy gézlappal átszűrjük és hozzáadunk a vizet, beforraljuk. Átöntjük csatos üvegbe, majd jéggel és szódával fogyasztjuk.
img_3518.JPG
Ha nem volt elég a gyümölcsökből, akkor csekkoljátok a grillezett, morzsás őszibarack receptünket, a cseresznyés clafoutis receptet és a sertésszűzet, sárgabarackkal, aminek itt találjátok a receptjét.

Ha tetszett a Fantasztikus gyümölcsös receptek receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept