Karaj receptek

Favágószelet

Favágó szelet
favago-szelet

Hozzávalók
3 ek
vaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
bors
2 gerezd
fokhagyma
2 szelet
sertéskaraj
(100 g/szelet)
2 db
tojás
A tálaláshoz
főtt rizs

Elkészítés
  1. Egy kis lábasban, közepes lángon felolvasztunk 2 ek vajat, majd mehet hozzá a félfőre vágott hagyma.

  2. Sózzuk, borsozzuk, és 15 perc alatt jól megpirítjuk, majd rátesszük az apróra vágott fokhagymát is, és további 5 percig pirítjuk.

  3. A hússzeleteket jól kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és a maradék vajon, közepes hőfokon egy serpenyőben készre sütjük, majd félretesszük.

  4. A serpenyőben, amiben a húst sütöttük, 2 darab tükörtojást készítünk.

  5. Miután minden hozzávalónk elkészült, a húsra kanalazzuk a hagymát, majd a tükörtojást a tetejére csúsztatjuk, és bármilyen, kedvünk szerinti körettel tálaljuk. Én rizst választottam hozzá.

www.streetkitchen.hu

Ne tévesszen meg a neve, nem kell szakállas, kockás inges favágónak lenned, hogy elkészítsd ezt az ételt! Csupán pár alapanyagra és fél órára lesz szükséged hozzá!

Ha egy brutál laktató, mégis pikk-pakk összedobható fogásra vágysz, akkor a favágó szelet lesz a te embered! Pirított hagyma, szaftos karaj, egy tükörtojás a tetején és egy adag rizs – ez a kombináció biztosan elüt majd minden éhséget.

Hozzávalók

2 főre
3 ek
vaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
bors
2 gerezd
fokhagyma
2 szelet
sertéskaraj
(100 g/szelet)
2 db
tojás
A tálaláshoz
főtt rizs

Elkészítés

  1. Egy kis lábasban, közepes lángon felolvasztunk 2 ek vajat, majd mehet hozzá a félfőre vágott hagyma.

  2. Sózzuk, borsozzuk, és 15 perc alatt jól megpirítjuk, majd rátesszük az apróra vágott fokhagymát is, és további 5 percig pirítjuk.

  3. A hússzeleteket jól kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és a maradék vajon, közepes hőfokon egy serpenyőben készre sütjük, majd félretesszük.

  4. A serpenyőben, amiben a húst sütöttük, 2 darab tükörtojást készítünk.

  5. Miután minden hozzávalónk elkészült, a húsra kanalazzuk a hagymát, majd a tükörtojást a tetejére csúsztatjuk, és bármilyen, kedvünk szerinti körettel tálaljuk. Én rizst választottam hozzá.

favago-szelet
Favágó szelet (Fotó: Street Kitchen)

A favágó szelet neve lehet, hogy kemény, de az elkészítése annál egyszerűbb – a végeredmény viszont puha hús, aranybarna hagyma és lágy tojássárgája egy tányérban. Tökéletes vacsi vagy hétvégi ebéd, ha valami háziasra és kiadósra vágysz.

Még több karajos kaját akartok a favágó szelet mellé? Szerencsére nem kell a szomszédba menni érte, ugyanis rengeteg sertéshúsos étel receptjét megtaláljátok az oldalon. Nem tudunk közülük kedvencet választani, úgyhogy hoztunk most ilyet is, olyat is:

Kolbászhússal töltött karaj Lajos módra

Tepsis mustáros karaj zellerrel és krumplival

Egészben sült karaj petrezselymes krumplival

Ha tetszett a Favágó szelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept