Vega kaják

Fehérborosbrokkolikrémleveskéksajttal

Fehérboros brokkolikrémleves kéksajttal

Hozzávalók
150 g
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
15 g
kókuszolaj
200 ml
fehérbor
1 l
zöldségalaplé
só, bors
450 g
brokkoli
100 g
spenót
1 csokor
petrezselyem
80 g
szárzeller
50 g
kéksajt
4 szelet
puffasztott rizs

Elkészítés

A brokkolikrémleveshez először a félfőre vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát 5-6 perc alatt, közepes lángon átpirítjuk a kókuszolajon, majd felöntjük a fehérborral, és a negyedére forraljuk. Jöhet hozzá az alaplé, sózzuk, borsozzuk, majd amikor már forr az alaplevünk, beledobjuk az apró rózsákra vágott brokkolit, és puhára pároljuk. 

Az egészet beleöntjük egy turmixgépbe, olyan krémesre turmixoljuk, amilyenre csak tudjuk, az utolsó egy percnél pedig jöhet bele a spenót és a petrezselyem. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd amikor végeztünk a turmixolással, az egészet átpasszírozzuk egy sűrű szövésű szűrőn. 

A felszeletelt szárzellert lobogó, sós vízbe dobjuk 2 percre, majd jeges vízben sokkoljuk. A levesbe teszünk a szárzellerből és a kéksajtos puffasztott rizzsel fogyasztjuk.

fehérboros brokkolikrémleves
Fehérboros brokkolikrémleves kéksajttal

Ezek a FITT receptek is érdekelhetnek:

Mexikói paradicsomleves csirkehúsgolyóval

Csirkés-csicseriborsós thai curry

Szójás-ananászos pulykamell

www.streetkitchen.hu

Lehet, hogy kinézetre csak egy szuperzöld levest látsz, de sokkal több íz lakozik benne, mint gondolnád. Petrezselymes, boros, na és a kéksajtos pufirizs… Persze ha nem szeretitek a kéksajt jellegzetes ízét, ne erőltessétek, cseréljétek ki olyanra, amit csíptek.

Hozzávalók

4 főre
150 g
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
15 g
kókuszolaj
200 ml
fehérbor
1 l
zöldségalaplé
só, bors
450 g
brokkoli
100 g
spenót
1 csokor
petrezselyem
80 g
szárzeller
50 g
kéksajt
4 szelet
puffasztott rizs

A brokkolikrémleveshez először a félfőre vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát 5-6 perc alatt, közepes lángon átpirítjuk a kókuszolajon, majd felöntjük a fehérborral, és a negyedére forraljuk. Jöhet hozzá az alaplé, sózzuk, borsozzuk, majd amikor már forr az alaplevünk, beledobjuk az apró rózsákra vágott brokkolit, és puhára pároljuk. 

Az egészet beleöntjük egy turmixgépbe, olyan krémesre turmixoljuk, amilyenre csak tudjuk, az utolsó egy percnél pedig jöhet bele a spenót és a petrezselyem. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd amikor végeztünk a turmixolással, az egészet átpasszírozzuk egy sűrű szövésű szűrőn. 

A felszeletelt szárzellert lobogó, sós vízbe dobjuk 2 percre, majd jeges vízben sokkoljuk. A levesbe teszünk a szárzellerből és a kéksajtos puffasztott rizzsel fogyasztjuk.

fehérboros brokkolikrémleves
Fehérboros brokkolikrémleves kéksajttal

Ezek a FITT receptek is érdekelhetnek:

Mexikói paradicsomleves csirkehúsgolyóval

Csirkés-csicseriborsós thai curry

Szójás-ananászos pulykamell

Ha tetszett a Fehérboros brokkolikrémleves kéksajttal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept